Handelingen

Vragen

Uit Reliwiki

Versie door Erik Baas (Overleg | bijdragen) op 23 jan 2012 om 23:22 (Zoekopdracht Goes: +"Est")

Vragen

Heeft u vragen? Stel ze dan gerust op de pagina voor de vragen! Kijkt u ook eens tussen de reeds gestelde vragen op die pagina en bij de FAQ's. Bovendien kunt u ook antwoord geven op gestelde vragen. Zo helpen we elkaar.

Licentie

Valt het dan onder deze licentie? ‘GNU Free Documentation License’

Laat maar het is deze 'Creative Commons-licentie'

Onvoltooid artikel

Ik ben de weg even kwijt in het nieuwe gebruikersportaal, dus plaats mijn opmerking maar even hier: Het artikel Breda, Kerkplein 2 is nooit voltooid, de titel is niet compleet, er staat onnodige tekst, er is geen kaart en is niet voorzien van juiste categorieën. Bestaat er een pagina waar dit soort artikels gemeld kunnen worden, zodat ze bijgewerkt kunnen worden? Jorisvr 9 jun 2010 20:47 (UTC)

Dit artikel blijkt een dubbelganger van Breda, Torenstraat 20 - Grote of OLV Kerk te zijn. Deze pagina kan dus weg. Ik zal de tekst vervangen zoals beschreven in de FAQ. Jorisvr 9 jun 2010 20:53 (UTC)

Kerken zonder kaart

Ik kom diversen keren een kerk tegen die geen kaart heeft (en dus ook locatie-punt). Hoe kan ik alsnog een kaart toevoegen?

antwoord: een nieuwe pagina aanmaken en gegevens overzetten, vervolgens opslaan en na opnieuw bewerken op de Google kaart de stip op de juiste plaats neerzetten, en bij de lege pagina neerzetten deze pagina kan verwijderd worden, geen Google kaart aanwezig en gegevens overgezet avd.

Creative Commons Licentie en Wikimedia samenwerking

Hallo, mijn complimenten voor een mooie initiatief! Ik was een paar weken geleden op deze site geattendeerd, want ik kende het niet, al ben ik jarenlang Wikipedia/Wikimedia gebruiker. Ik zag dat er geen duidelijke licentie wordt gecommuniceerd, en alles wat ik kon vinden is here Frequently Asked Questions#Foto's hergebruiken. Dat lijkt op een CC-by-nd-SA licentie, wat dus samenwerking met Wikimedia Commons belemmert, want daar kan alleen de CC-by-SA licentie gebruikt worden. Is dit bewust? Het lijkt me dat de doelen van ReliWiki overeenkomen met de doelen van Wiki Loves Monuments vwb kerken, en het zou een mooie basis voor wederzijdse samenwerking kunnen zijn! Zoals de ReliWiki licentie er nu staat, zou ReliWiki in ieder geval eenzijdig de foto's met RCE rijksmonumenten nummers van Wikimedia Commons kunnen gebruiken, mits de CC-by-SA voor die foto's wel gehandhaafd blijft en de oorspronkelijke Wikimedia gebruikers in de upload form genoteerd staan, liefs met link terug naar de oorspronkelijke foto. Dat dit wenselijk zou kunnen zijn is bijvoorbeeld deze foto op Commons, vergeleken met deze foto van de Afbeelding:Middelburg N.H.Oosterkerk 5.jpg. Met vriendelijke groet, Jane 15 jul 2011 11:55 (CEST)

Welke objecten worden hier nu geplaatst?

Welke objecten horen thuis op Reliwiki? De voor de hand liggende zijn:

 • Kerk
 • Kapel
 • Klooster
 • Veldkapel
 • Moskee
 • Synagoge

Maar ik kom ook anderen tegen, voornamelijk toegevoegd door Gebruiker:Monumentenhuis Brabant in 2008.

 • Kerkhof
 • Pastorie
 • Processietuin
 • Grafmonument (vb)
 • Christelijke verzorgingshuizen met een kapel (vb)
 • Parochiehuis

Ik begrijp dat er voor een aantal van deze typen afgesproken is om die niet te plaatsen cq te verwijderen, maar er is nooit echt actief iets mee gedaan. Ik wil wel een beetje gaan opschonen, maar wil dan wel zeker weten dat dit ook de bedoeling is. Ik denk overigens zelf dat een pastorie wel de moeite waard kan zijn om als apart object te vermelden, deze gebouwen zijn immers op zichzelf soms al een monument en niet altijd gelijk met de kerk gebouwd. jorisvr 5 dec 2011 16:27 (CET)

Zoekopdracht Goes

Als ik een zoekopdracht geef naar de plaatsnaam "Goes", dan levert dat geen enkel resultaat op. Toch vind ik via de pagina Categorieën dit: http://reliwiki.nl/index.php?title=Categorie:Goes

Hoe kan het zijn dat de zoekopdracht niets oplevert?

Frank Noordenbos 18 januari 2012 20:15 (UTC)

Een aantal vaak voorkomende woorden (denk aan lidwoorden ed.)worden uitgesloten van indexering door de zoekmachine, ik kan me voorstellen dat "goes" op die - van oorsprong Engelstalige - lijst staat. BTW: "Hem" wordt ook niet gevonden. - Erik Baas 18 jan 2012 21:10 (CET)
Bedankt Erik, ik snap het. Wel heel jammer dat Goes voor bezoekers van de site nu vrijwel onvindbaar is. Groet, Frank Noordenbos 18 januari 2012 21:28 (UTC)
Via Google lukt het wel: als je "Goes site:reliwiki.nl" opgeeft. PS.: Ik heb Martijn een mailtje gestuurd, in de hoop dat die een oplossing weet. - Erik Baas 18 jan 2012 21:53 (CET)

Idem voor "Est". - Erik Baas 23 jan 2012 22:22 (CET)