Handelingen

Urk, Lange Dam 51 - De Poort: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(Geschiedenis)
Regel 42: Regel 42:
  
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
Ds. H. Veenstra legt op 16 april 1974 de eerste steen voor De Poort, gebouwd naar een ontwerp van Architenbureau H. Van Hunnik en J. Lambrechts te Rotterdam.  
+
Ds. H. Veenstra legt op 16 april 1974 de eerste steen voor De Poort, gebouwd naar een ontwerp van Architectenbureau H. Van Hunnik en J. Lambrechts te Rotterdam.  
Tot 1986 werd een gedeelte van de kerk verhuurd aan Stichting Buurtwerk. Het vertrek van Stichting Buurtwerk naar “Het Jeugd” leidt tot een verbouwing van de kerk in 1987. Hierbij wordt o.a. het liturgisch centrum vernieuwd en worden de stoelen in ‘de kuip’ vervangen door banken.  
+
Tot 1986 werd een gedeelte van de kerk verhuurd aan Stichting Buurtwerk. Het vertrek van Stichting Buurtwerk naar gebouw 'Het Jeugd' leidt tot een verbouwing van de kerk in 1987. Hierbij wordt o.a. het liturgisch centrum vernieuwd en worden de stoelen in de kerkzaal vervangen door banken.  
 
Het scheepsmodel, dat in de Poort hangt, is gemaakt door Jan Koffeman.  
 
Het scheepsmodel, dat in de Poort hangt, is gemaakt door Jan Koffeman.  
In De Poort bevindt zich een electronisch Heyligers-orgel.
+
In De Poort bevindt zich een elektronisch Heyligers-orgel.
 +
In juli 2011 is het gebouw geheel gesloopt i.v.m. nieuwbouw op dezelfde locatie.
  
 
==Afbeeldingen==
 
==Afbeeldingen==

Versie van 21 jul 2011 om 11:02


Algemene gegevens
Genootschap : PKN Gereformeerde Kerk
Gemeente : Urk
Plaats : Urk
Adres : Lange Dam 51
Provincie : Flevoland
Jaar ingebruikname : 1976
Huidige bestemming : kerk
Naam kerk : De Poort
Architect : Hunnink/Lambrechts
Monument-status :

Geschiedenis

Ds. H. Veenstra legt op 16 april 1974 de eerste steen voor De Poort, gebouwd naar een ontwerp van Architectenbureau H. Van Hunnik en J. Lambrechts te Rotterdam. Tot 1986 werd een gedeelte van de kerk verhuurd aan Stichting Buurtwerk. Het vertrek van Stichting Buurtwerk naar gebouw 'Het Jeugd' leidt tot een verbouwing van de kerk in 1987. Hierbij wordt o.a. het liturgisch centrum vernieuwd en worden de stoelen in de kerkzaal vervangen door banken. Het scheepsmodel, dat in de Poort hangt, is gemaakt door Jan Koffeman. In De Poort bevindt zich een elektronisch Heyligers-orgel. In juli 2011 is het gebouw geheel gesloopt i.v.m. nieuwbouw op dezelfde locatie.

Afbeeldingen

Exterieur