Handelingen

Slikkerveer, Oranjestraat 110 - Eben-Haëzerkerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (overleg | bijdragen) op 18 apr 2024 om 16:38 (arch)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Eben-Haëzerkerk
Genootschap: Gereformeerde Gemeente
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Ridderkerk
Plaats: Slikkerveer
Adres: Oranjestraat 110
Postcode: 2983HV
Sonneveld-Index: 03465
Jaar ingebruikname: 1971
Architect: Chr. de Heer
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante moderne kerk.

Gemeente gesticht in 1953. Verving een eerder kerkgebouw. Kerkgebouw met toren uit 1971. 600 zitplaatsen. De uit 1971 daterende kerk en verenigingsgebouw van de Gereformeerde Gemeente (GG) zijn gerenoveerd en zaterdag 9 september 2006 weer in gebruik genomen. Op die dag is een glas-in-betonraam van Arie van der Spek onthuld. Er is anderhalf jaar aan de kerk gewerkt. Het verenigingsgebouw heeft nu ook een naam: ’t Visnet.

Orgel

Na de opening van het kerkgebouw in 1971 heeft men eerst gebruik gemaakt van een noodorgel. In 1973 plaatst de firma Ernst en Leeflang te Apeldoorn een nieuw orgel.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 19 september 2006.

De renovatie van het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente van Ridderkerk-Slikkerveer is afgerond. Op zaterdag 9 september werd in het verenigingsgebouw van de kerk een glascompositieraam van Arie van der Spek onthuld. De onthulling vond plaats op de gecombineerde zendingsdag en de opening van het verenigingsseizoen. De afgelopen anderhalf jaar zijn zowel de Eben-Haëzerkerk als het verenigingsgebouw 't Visnet aangepast. Er is een ruimte voor de koster bij gekomen en een plaats voor meubelopslag. Aan de binnenzijde is het gebouw opgeknapt en voorzien van een nieuwe kleurstelling. In de kerkenraadskamer staan nu de conferentietafel met stoelen die afkomstig zijn uit de collegekamer van het Ridderkerkse gemeentehuis.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur