Handelingen

Papendrecht, Poldermolen 7 - Baptistenkerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (overleg | bijdragen) op 27 jul 2020 om 21:32 (Kaart hersteld)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Vrije Baptisten
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Papendrecht
Plaats: Papendrecht
Adres: Poldermolen 7
Postcode: 3352TH
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2014
Architect:
Huidige bestemming:
Monument status: Geen


Geschiedenis

In de media

Uit De Klaroen.nl 6 oktober 2014

PAPENDRECHT • Met een open huis en een feestelijke openingskerkdienst opent de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht (VBG Papendrecht) in het weekend van 11 en 12 oktober officieel de deuren van het nieuwe kerkgebouw aan de Poldermolen 7.

De baptistengemeente kocht vorig jaar het voormalige postsorteercentrum van PostNL aan de Poldermolen. Inmiddels zijn de eerste kerkdiensten en andere gemeenteactiviteiten gehouden in het gebouw. De officiële opening van het kerkgebouw vindt plaats in een speciale en feestelijke dienst op zondagmorgen 12 oktober 2014. Dan moeten ook de laatste werkzaamheden aan inrichting en installaties klaar zijn. De naaste buren en andere betrokkenen zullen een uitnodiging ontvangen voor deze dienst. Op zaterdag 11 oktober krijgen alle belangstellenden de gelegenheid om tussen 16.00 en 18.00 uur de kerk te bezichtigen.

De afgelopen negen maanden hebben veel vrijwilligers de verbouwing van het gebouw gerealiseerd. Van het aanbrengen van geluidsisolatie en een podium tot en met het schilderen, behangen en inrichten van de verschillende ruimten die het gebouw biedt. Naast de kerkzaal met 450 zitplaatsen beschikt dit gebouw nu over een ontmoetingsplek, ruimten voor kinder- en jeugdwerk en vergaderingen.

De VBG Papendrecht is een evangelische gemeente en al sinds 1986 actief in Papendrecht. Aanvankelijk werden samenkomsten gehouden in het gebouw van de voormalige Prins Bernhard Mavo en vanaf 1994 in het gebouw van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg. Na twintig jaar zondagse diensten in deze school beschikken ze nu over een eigen gebouw in het midden van Papendrecht.

Afbeeldingen

Externe links

Afbeeldingen