Handelingen

Overleg gebruiker

JvN: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(Database corrupt ??)
Regel 116: Regel 116:
  
 
JvN 13.10 uur: Rob, opnieuw bedankt voor deze info. Nu snap ik ook, waarom een nieuwe gebruiker vanochtend de St. Odulphuskerk in Bakhuizen (opnieuw) heeft ingevoerd. Van harte hoop ik, dat één en ander technisch zo spoedig mogelijk kan worden opgelost, door mensen die hiervan verstand hebben, ik wens hun alle succes ! Intussen sinds een etmaal geen spams meer gezien, kennelijk wordt wel aan e.e.a. gewerkt.
 
JvN 13.10 uur: Rob, opnieuw bedankt voor deze info. Nu snap ik ook, waarom een nieuwe gebruiker vanochtend de St. Odulphuskerk in Bakhuizen (opnieuw) heeft ingevoerd. Van harte hoop ik, dat één en ander technisch zo spoedig mogelijk kan worden opgelost, door mensen die hiervan verstand hebben, ik wens hun alle succes ! Intussen sinds een etmaal geen spams meer gezien, kennelijk wordt wel aan e.e.a. gewerkt.
 +
 +
Er was idd e.e.a. in de war geraakt na een rigoreuze verwijdering van spam-registraties en pagina's. Dit zou nu allemaal vanuit een backup van de database weer hersteld moeten zijn. Ook het acount Pa3ems is weer terug.
 +
 +
--[[Gebruiker:Sonologic|Sonologic]] 17 mei 2012 00:19 (CEST)

Versie van 16 mei 2012 om 23:19

JvN 21-03-2010: Antwoord aan heer Buwalda, onderaan deze pagina. Zelf heb ik de betreffende informatie nooit op Reliwiki geplaatst. Bij het object, waarom het gaat, heb ik alleen de kerknaam in de kopregel toegevoegd. Verder heeft de heer Buwalda natuurlijk gelijk: er is door een andere gebruiker gehandeld in strijd met het auteursrecht.


De term "buiten gebruik geraakt" vind ik (Job van Nes, Zaandam) niet optimaal. Mijn voorkeur gaat echt uit naar "buiten gebruik" (zonder meer) of eventueel "buiten gebruik gesteld".

Dag Job, spam en andere ongewenste wijzigingen kun je terugdraaien door de laatste goede versie van een pagina te openen (zie de geschiedenis), op bewerken te klikken en vervolgens op te slaan. Met "ongedaan maken" ga je automatisch terug naar de vorige versie, en als die niet goed is schiet je daar nog niks mee op. Archimon 17 jul 2009 11:18 (UTC)

Hallo Job van Nes,

Heb jij deze informatie allemaal van mijn homepage (www.andrebuwalda.nl, voorheen historie.buwalda.nl), afgehaald? Zo ja, dan zul je toch begrijpen dat het niet zo netjes is om dit zonder toestemming te doen?

Ik heb niets tegen wikipedia, wel dat mijn levenswerk zo gemakkelijk gekopieerd wordt op een andere homepage.

AAB.

Breda, Kerkplein 2

Hallo Job, waarom heb je deze bewerking van mij weer teruggedraaid? Had ik dit niet goed gedaan? Die pagina is toch dubbel met Breda, Torenstraat 20 - Grote of OLV Kerk? Groet, Jorisvr 14 jun 2010 20:25 (UTC)

JvN 15-06-2010. Antwoord aan Jorisvr. op deze wijze (technisch weet ik niet alles): In dit geval had bovengenoemde bewerking niet hoeven te worden teruggedraaid, omdat alle info, die bij het dubbele object stond, ook aanwezig is bij het te handhaven object; dit heb ik vandaag alsnog gecontroleerd. Het komt echter regelmatig tot vaak voor, dat bij dubbel opgevoerde objecten inhoudelijk waardevolle ANDERE informatie voorkomt dan bij het "originele" object; hierop moet m.i. altijd worden gecontroleerd, voordat een object wordt voorgedragen voor verwijdering door de technische redactie. Die ANDERE info moet dan eerst naar het originele object worden gekopieerd ! Hopelijk leg ik dit zo toereikend uit.

Ok, bedankt voor de uitleg. Ik had geloof ik al gekeken of er geen nuttige informatie meer instond, maar zal er een volgende keer nog even extra opletten. Je kunt overigens heel eenvoudig je bijdragen ondertekeken door vier keer een tilde (~~~~) achter elkaar te typen. De mediawiki-software zal deze code direct vertalen naar je gebruikersnaam en de datum, dat scheelt weer wat typewerk en is handig voor andere gebruikers om snel te achterhalen wie commentaar of een vraag heeft geplaatst. Groet, Jorisvr 17 jun 2010 07:42 (UTC)

RK kloosterkapel

Hallo Job, Mijns insziens geheel terecht stel je bij de Ursulinnen (juli 2011) dat RK Klooster Kapel geen kerkgenootschap is, maar dat daar gewoon Rooms Katholieke kerk dient te staan. Dat de kerkruimte vervolgens een kapel is geen geen parochiekerk doet daar niet aan af. Ik wil best meehelpen om dit bij alle 'kapellen' te verbeteren, maar het lijkt me zinvol om dit kort te sluiten met minstens één van de moderatoren van Reliwiki. Zodra dus van 'hogerhand' een fiat gegeven is zal ik meehelpen de bladzijden aan te passen. Vriendelijke groet, Aaluka (naam bij jou bekend)

Spam

Ik begrijp dat de moed je in de schoenen zinkt... Het goede nieuws is dat ik me heb aangemeld als moderator, het wachten is op de ICT-man om dat te realiseren (GM heeft mijn e-mail doorgestuurd). Het eerste wat ik dan ga doen is de IP-adressen van de spammers blokkeren en de spam-blacklist vullen zodat de stroom vanzelf (vrijwel) opdroogt. Daarna moeten we de rommel nog "even" opruimen... - Erik Baas 14 nov 2011 15:39 (CET)

Te verwijderen pagina's

Ik heb net Overleg:Oldenzaal, Westwal 11 - Altaar-Sacrament verwijderd, maar de pagina die jij bedoelde was al enige tijd geleden verwijderd hoor! Wil je, in plaats van deze methode, de sjabloon {{Weg}} op de pagina zelf plaatsen ? Dan zie je meteen ook of die nog wel echt aanwezig is. Zie hier voor een demo. - Erik Baas 23 jan 2012 14:41 (CET)

Beheerrechten

Dag Job, zoals je hebt gezien is de hoeveelheid spam de laatste weken ontzettend toegenomen. Daarbij is Eric Baas gestopt als beheerder en ben ik door privezaken er de afgelopen twee weken helaas ook maar heel weinig aan toegekomen en ik vrees dat dit nog wel even zo zal blijven. Het is sowieso erg onhandig dat er nog maar een beheerder voor deze site is.
Ik zie dat jij en Pa3ems ook continu de spampagina's leegmaken. Dat is op zich al goed, maar de pagina's blijven nog wel bestaan en de spammers worden niet geblokkeerd waardoor ze onder een volgend account weer verdergaan. Als je wilt dan kan ik jou ook beheerrechten toekennen, je kunt dan zelf de pagina direct verwijderen en een spammer blokkeren. Je hebt daarmee de middelen om de spam een stuk effectiever aan te pakken dan nu het geval is. Het is ook maar een handeling meer dan je nu al doet. Laat me even weten of je dit wilt. Overigens begreep ik dat vanavond de update van de software plaats gaat vinden. Daarbij wordt meteen een spamfilter geïnstalleerd die hopelijk de meeste rommel al gaat tegenhouden. Groeten, jorisvr 23 mrt 2012 18:08 (CET)

Beste Joris, Sorry dat ik nu pas reageer. Zulke beheerrechten moeten volgens mij worden toegekend in overleg met de coördinator. In principe stel ik het vertrouwen in mij op prijs, maar ik ben niet zo technisch. Ik heb wel de instructies over verwijderen spamgebruikers, spambestanden, en overbodige pagina's gezien. Helaas komen er ook nu nog steeds spams binnen. Ik wil het dus wel proberen. Ik zal nooit zomaar iets verwijderen zonder controle vooraf. Zoals je wellicht hebt gezien ben ik de afgelopen dagen bezig geweest met "ongebruikte bestanden", vrijwel allemaal afbeeldingen. Van de ruim 2.800 heb ik er in twee dagen ruim 200 geplaatst op pagina's, na controle of een afbeelding al bij het object stond. Zeker 90% van die ongebruikte bestanden kan volgens mij worden verwijderd, omdat ze al op pagina's staan; hiervan heb ik een redelijk beeld gekregen. Met beheerrechten zou ik deze lijst Ongebruikte bestanden verder kunnen opschonen. Ook hier geldt dat ik nooit zomaar iets zal verwijderen, eerst controle. Bij onduidelijkheden stel ik altijd een vraag op de overlegpagina van het bestand. Hopelijk zullen andere gebruikers hierop t.z.t. reageren. Tot zover nu hierover, en succes gewenst JvN 25 mrt. 2012 7:53.
Hallo Job, dat is mooi, bedankt. Ik heb met de coördinator overlegd over de noodzaak voor extra beheerders. Zoals je hebt gemerkt liep het de afgelopen weken zo uit de hand met de spam dat ik het nooit meer alleen aankan. De hoeveelheid op te ruimen pagina's is helaas in een paar weken enorm gegroeid.
Ik heb de rechten toegekend. Veel meer dan het verwijderen van pagina's en blokkeren van gebruikers is op Reliwiki niet nodig, dus ik hoop dat mijn instructiepagina's duidelijk genoeg zijn. Voor het verwijderen van foto's is de procedure wel iets anders. De pagina zelf verwijderen heeft volgens mij geen effect, dan verdwijnt alleen de tekst. Onder het kopje "Bestandsgeschiedenis" staat in het kader "alle versies verwijderen". Door hier te klikken verdwijnt de foto wel.
Ten slotte, een spamfilter moet veel spam tegenhouden, maar zal dit nooit voor alle spam doen. De spammers weten altijd wel wegen te vinden om het filter te omzeilen. Het is wel de bedoeling dat de hoeveelheid spam drastisch gaat afnemen. Ik moet zeggen dat ik nog niet de indruk heb dat dit ook is gebeurd vannacht. Ik ga de technisch coordinator nog even vragen of het spamfilter wel goed geactiveerd is met de nieuwe update. Groet, jorisvr 25 mrt 2012 11:38 (CEST)

Vragen op nieuwe overlegpagina

Dag Job, ik heb zojuist een nieuwe overlegpagina aangemaakt: Reliwiki:Overleg, omdat ik zoek naar een manier om wat efficiënter tussen de Reliwikigebruikers te kunnen communiceren. Er staan nu twee vragen, waarop jij misschien wel antwoord kunt geven. Wil je als je tijd hebt er even naar kijken en daar een reactie geven? Groeten, jorisvr 30 mrt 2012 00:39 (CEST)

Spam verwijderen

Volgens U moet ik:

in vak "Andere reden" met de shift toets de inhoud van zo'n spam weg te halen : Alleen dat heeft bij mij geen effect of ik doe het verkeerd

Pa3ems - Rob 11 apr 2012 12:42 (CEST)

Beeldje grote kerk Vollenhove

Volgens mijn archief hoort de foto Bestand:Vollenhove 16-5-2007 10-41-07.JPG bij de Heilige geestkapel. Ben zo vrij geweest hem daar te zetten Pa3ems - Rob 25 apr 2012 17:46 (CEST)

Prima, JvN

Dorpskerk Rheden verdwenen ?

Job,

Tot mijn verbazing is de inhoud van Dorpskerk Rheden verdwenen, die had ik opnieuw gemaakt omdat de google map was verminkt en niet meer goed te krijgen. Weet jij waar de tekst is gebleven ?

Pa3ems - Rob 26 apr 2012 17:42 (CEST)

Volgens mij heeft de hele storing het afgelopen uur mogelijk te maken gehad met mijn goedbedoelde bewerking van die (sowieso al veel te grote) pagina. Ik weet niet hoe dit op te lossen. Dit moet m.i. door anderen gebeuren. Ik ga ervan uit dat de gegevens wel weer terecht komen. Meer kan ik niet doen.

Succes, JvN 26-04-2012 ongeveer 17.48 uur.


Ok, geen probleem ik heb hem alweer terug en staat als dorpskerkreserve even geparkeerd. Het is trouwens in mijn ogen een scharminkel van een pagina :-) Het is net een reclameblaadje daar moet hoognodig het mes in. Ik ga hem renamen naar de juiste naam misschien dat jij er nog wat van kan maken. IK heb al een verontwaardigde mail gehad van de secretaris van de kerk.

Pa3ems - Rob 26 apr 2012 17:59 (CEST)

Tijdens die storing zag ik op zeker moment een scherm met bericht over één bepaald bestand, met vermoedelijk een afwijkende extensie. Dit is vast 1 van de ongebruikte bestanden van die gebruiker, waarop ik verder niet heb gelet, toen ik probeerde die te plaatsen. Die secretaris mag eerst eens beter letten op wat er door Dorpskerk Rheden wordt geplaatst. Portretten van predikanten en teksten in andere talen, enz., horen hier m.i. niet thuis. Later op terug te komen. Bedankt en succes,

JvN 26-04-2012 18.07 uur

Database corrupt ??

Job,

Er is veel meer aan de hand dan alleen Den Bosch, mijn account (pa3ems) is verdwenen ik kan niet inloggen, vandaar dat ik onder een ander account zit. Ik kan niets meer doen dus ook geen spam bestrijding. Ik zou even voorzichtig zijn met het aanbrengen van wijzigingen want de kans dat je ie kwijt raakt is groot.

Rob K (pa3ems) 15 mei 2012 - 14.28 uur

JvN 14.42 uur: Rob bedankt, nu snap ik ook waarom er sowieso vrijwel geen recente wijzigingen zijn, van harte hoop ik dat anderen e.e.a. technisch kunnen oplossen !

En ik kwam twee “verdwenen”pagina’s tegen. Deze http://reliwiki.nl/index.php?title=Eck_en_Wiel,_Prinses_Beatrixstraat_9_-_Sint_Anna En deze http://reliwiki.nl/index.php?title=Maurik,_Kerkplein_1_-_St_Maarten

Groet, Frank Noordenbos

JvN 17.22 uur

Dit is m.i. een duidelijk signaal van Frank N., dat er iets echt mis is. Zelf wacht ik af.

Job,

Er missen een heleboel kerken, ik hoop dat die wel terug te halen zijn want het gaat echt over honderden. Tweede probleem is dat daardoor kerken als zijnde nieuw worden opgevoerd die er allang waren. Ik begin mij nu toch ernstig ongerust te maken ik vrees het ergste

Rob K. (pa3ems) 12.37 uur

JvN 13.10 uur: Rob, opnieuw bedankt voor deze info. Nu snap ik ook, waarom een nieuwe gebruiker vanochtend de St. Odulphuskerk in Bakhuizen (opnieuw) heeft ingevoerd. Van harte hoop ik, dat één en ander technisch zo spoedig mogelijk kan worden opgelost, door mensen die hiervan verstand hebben, ik wens hun alle succes ! Intussen sinds een etmaal geen spams meer gezien, kennelijk wordt wel aan e.e.a. gewerkt.

Er was idd e.e.a. in de war geraakt na een rigoreuze verwijdering van spam-registraties en pagina's. Dit zou nu allemaal vanuit een backup van de database weer hersteld moeten zijn. Ook het acount Pa3ems is weer terug.

--Sonologic 17 mei 2012 00:19 (CEST)