Handelingen

Overleg gebruiker

Erik Baas

Uit Reliwiki

Versie door Jorisvr (Overleg | bijdragen) op 25 jan 2012 om 06:13 (Beveiligd)

Ha Erik,

Ik heb je verzoek om een moderator-functie op Reliwiki voorgelegd aan de coördinator en de ICT-architect. Binnenkort hoor je er meer over, maar nu alvast bedankt voor de bereidheid.

Met vriendelijke groet,

Roel

Okee, dank voor je snelle reactie. - Erik Baas 3 nov 2011 00:26 (CET)

Beveiligd

Ha Erik, kijk even naar Acai berry, inmiddels 5x verwijderd in iets meer dan een maand. Op Wikipedia hebben we http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Beveiligde_pagina%27s. Weet jij hoe die pagina werkt? Kunnen we dat hier ook introduceren? Groet, jorisvr 20 dec 2011 20:31 (CET)

Ik heb de lege pagina inmiddels wel even beveiligd. jorisvr 20 dec 2011 20:33 (CET)
Lijkt me afdoende, vwb. deze pagina. Was me ook al opgevallen, bovendien drie (of 4 ?) keer met exact dezelfde tekst! Die pagina op WP lijkt me meer een soort log, waar medewerkers melden welke pagina's beveiligd zijn, maar heeft zelf geen functie in de beveiliging. Ik duik er morgen even wat dieper in. - Erik Baas 21 dec 2011 02:35 (CET)
Jammer dat we een oudere versie van mediawiki hebben, de nieuwere versies bieden oa. een "Logboek nieuwe gebruikers", waarmee je al 90% van de spammers bij voorbaat kunt blokkeren vanwege de herkenbare namen. En ik wacht nog steeds met smart op de spam-blacklist extension... Alleen al daarmee hadden we pakweg 90% van de laatste 20 spam-pagina's kunnen voorkomen... - Erik Baas 21 dec 2011 02:43 (CET)
Ik gaf de verkeerde link zie ik, dit was inderdaad de log, dit is de juiste link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Beveiligd. Het is een cascadebeveiliging; door hier een artikel naam te plaatsen wordt automatisch de pagina beveiligd tegen aanmaak. Het maakt nu eigenlijk ook niet uit voor Reliwiki, die paar pagina's waar dit nodig is kun je ook handmatig beveiligen en in een log is waarschijnlijk niemand geïnteresseerd. Je hebt niets meer gehoord zeker over die blacklist? jorisvr 21 dec 2011 14:26 (CET)
Helaas, cascadebeveilging is in deze versie nog niet geïmplementeerd. En het laatste bericht over de blacklist is van 13 december: "[..] met de nieuwe eigenaar bezig om een plan op te stellen [..]"... - Erik Baas 21 dec 2011 14:41 (CET)
Cascadebeveilging blijkt wél mogelijk te zijn, sorry. Ik ga eens kijken hoe we dat nuttig kunnen toepassen. - Erik Baas 21 dec 2011 15:03 (CET)
Perfect, ik hoor het wel. jorisvr 21 dec 2011 20:24 (CET)
Ik merk nu pas dat ik daar nog niet op geantwoord had, en het antwoord zelf is ook al niet iets waar je blij van wordt: ik zie eigenlijk geen nuttige toepassingen. Het lijkt mij alleen zinvol voor bestaande pagina's, maar de spammers maken telkens nieuwe aan (waarvan bovendien de titels onvoorspelbaar zijn). Helaas... - Erik Baas 25 jan 2012 01:13 (CET)
Deze beveiliging dient juist om te voorkomen dat niet bestaande pagina's met een ongewenste titel worden aangemaakt. We hadden die week een paar keer een spampagina die meerdere keren onder dezelfde naam werd aangemaakt, maar sindsdien heb ik dat ook niet meer gezien. Geen reden om hier veel moeite in te steken lijkt me. Voor nood kunnen we altijd zo'n pagina handmatig beveiligen. jorisvr 25 jan 2012 05:13 (CET)

"Overige objecten" op de kaart

JvN 21-01-2012: Deze melding nu even hier, omdat ik niet zo gauw een betere plek weet: Regelmatig raadpleeg ik, bij een object waar rechts de Google kaart aanwezig is, "Laat overige objecten op deze kaart zien". Dan kan ik o.a. controleren, welke andere objecten op c.q. in de buurt van een adres aanwezig zijn, b.v. ook dubbeltellingen. Bij het op die manier "aanklikken" van objecten kom ik, zie enkele voorbeelden in Haarlem vanmiddag, ook objecten tegen die kennelijk intussen (terecht) zijn verwijderd, zonder dat ik hiervan "langs deze route" op de hoogte kan zijn, ze verschijnen echter wel. Technisch weet ik hierover te weinig, maar ik meld het hierbij even, hopelijk zo duidelijk mogelijk. Intussen mijn onverminderde dank aan Erik Baas, en Joris van Rooden, voor hun snelle en alerte reageren, en alle verdere succes gewenst !

Dank voor je melding, dat verklaart veel. ;-) De oorzaak weet ik helaas niet, misschien moeten we maar eens contact zoeken met de maker van dat kaartenscript. - Erik Baas 21 jan 2012 18:20 (CET)