Handelingen

Over Reliwiki (verder)

Uit Reliwiki

Versie door Erwin (Overleg | bijdragen) op 13 jan 2010 om 22:09 (Nieuwe pagina: == Over Reliwiki == Reliwiki is in 2008, het Jaar van het Religieus Erfgoed, gelanceerd om grotere bekendheid aan het rijke bezit aan kerken, kloosters, moskeeën, synagogen en tempe...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Over Reliwiki

Reliwiki is in 2008, het Jaar van het Religieus Erfgoed, gelanceerd om grotere bekendheid aan het rijke bezit aan kerken, kloosters, moskeeën, synagogen en tempels te geven. Basis van Reliwiki was de Inventarisatie Kerkelijke Gebouwen in Nederland, LEES VERDER opgezet door Jan Sonneveld en bijgehouden met medewerking van informanten ('Kerkenverzamelaars') die nu meehelpen om Reliwiki te laten groeien.

Medio 2009 is Reliwiki overgedragen aan het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daardoor is de continuïteit van de site veilig gesteld.


Strategisch Plan Religieus Erfgoed

2008 Jaar van het Religieus Erfgoed had als doel om de belangstelling voor en de kennis van het religieus erfgoed in Nederland te vergroten. Alleen zo kan een duurzame toekomst voor het religieus erfgoed binnen onze dynamische samenleving worden bevorderd.

Ook nu moet nog veel werk worden verzet om de toekomst van ons religieus erfgoed veilig te stellen. Met een nalatenschap in de vorm van onder meer Reliwiki en het Strategisch Plan voor het Religieus Erfgoed hoopt de Stichting 2008 Jaar van het Religieus Erfgoed ook aan deze toekomst substantieel te hebben bijgedragen.