Handelingen

Oudorp, 't Wuiver 1a - Waakt en Bidt

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 1 okt 2013 om 16:40 (opmaak)


Algemene gegevens
Naam object:
Genootschap:
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Alkmaar
Plaats: Oudorp
Adres: t Wuiver 1a
Postcode:
Sonneveld-index: 06002 00210
Jaar ingebruikname:
Architect: Valk, J., Soest
Huidige bestemming: Kerk Gereformeerde Gemeenten
Monument status:Geschiedenis

Gedeeltelijk gesloopt in 1992. Hierna vond een grondige verbouwing plaats, waarna het in 1994 weer in gebruik is genomen.

In de media

Uit: Noordhollandsdagblad d.d. 5 augustus 2012;

Kerkgebouw Oudorp op Funda

ALKMAAR - Te koop in Oudorp: kerkgebouw op bijna 2060 vierkante meter grond. Inclusief dienstwoning. Samen voor één miljoen, kosten koper. Ook apart aan te schaffen.

Een niet alledaagse aanbieding in het aanbod van makelaardij Kloes & Goudsblom uit Harenkarspel. Vastgoedadviseur Pierre Fenijn ziet voldoende mogelijkheden: ,,Op het pand zit de bestemming ’maatschappelijk belang’, dus je kunt er een huisartsenpost of een wijkgebouw in starten. Slopen voor apartementen? Daar heb je een bestemmingswijziging voor nodig.’’In ieder geval kost de kerk (met parkeerterrein en tuin) €625.000, terwijl de pastoriewoning -een vrijstaande bungalow, €375.000 moet opbrengen.Het kerkgebouw werd in 1992 neergezet op de hoek 't Wuiver / Herenweg. Tot de dag van vandaag worden er nog diensten gehouden. Scriba Gerrit Baan: ,,Tot het gebouw verkocht is houden we de diensten in Oudorp. Vanaf januari huren we een pand aan de Willem Buytewechstraat in De Hoef. Het is de bedoeling dat we dan ook ons inloopcentrum aan de Stationsweg daarbij gaan voegen.


Afbeeldingen

Exterieur

Interieur