Handelingen

Nunspeet, Beethovenlaan 11 - Kruiskerk (1996 - 2019)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Kruiskerk
Genootschap: Geref. kerken in Ned. Vrijgemaakt
Provincie: Gelderland
Gemeente: Nunspeet
Plaats: Nunspeet
Adres: Beethovenlaan 11
Postcode: 8071VH
Inventarisatienummer: 11874
Jaar ingebruikname: 1996
Architect:
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status:


Geschiedenis

Was voormalig Nederlands Hervormde Kerk 't Visnet, verplaatst vanuit Hierden. Later Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Op 21 maart 2019 is de kerk gesloopt en maakt plaats voor een reisbureau.

Orgel

Men maakte gebruik van een elektronisch orgel, Content CL16-27

In de media

Uit "Veluweland", 21 maart 2019.

De Kruiskerk aan de Beethovenlaan in Nunspeet wordt met de grond gelijk gemaakt. Het in 1996 hier neergezette gebouw maakt plaats voor nieuwbouw van reisbureau Vakanz. De verwachting is dat nog dit jaar het nieuwe pand in gebruik kan worden genomen.

Het gebouw was in gebruik bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Daarvoor diende het als onderkomen van de Hervormde gemeente 't Visnet in de wijk Frankrijk in Harderwijk. Per 1 januari 2018 werd door het kerkgenootschap een samenwerkingsgemeente gevormd met de Nederlands Gereformeerde kerk dat een kerk bezit aan de Mr. Drostweg in Nunspeet.

Door beide kerken werd al langer samengewerkt op het gebied van jeugdwerk. In 2011 werd een stuurgroep in het leven geroepen om de kerkenraden te ondersteunen. Dat resulteerde in een plan de samenwerking stapsgewijs uit de bouwen en onder meer gezamenlijke diensten te gaan houden en samen te evangeliseren.

Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat het kerkgebouw aan de Beethovenlaan overbodig werd en nu ten prooi valt aan de slopershamer.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur