Handelingen

Meldpunt vandalisme

Uit Reliwiki

Versie door Erik Baas (Overleg | bijdragen) op 2 mei 2012 om 00:26 (Spambestrijding)

Vandalisme melden

Hier kunt u vandalisme melden. Vermeldt u aub de link. (Doet u dit alstublieft op de deze manier)

Spam na update 24-3

Ik hoopte dat na de update van gisteravond de problemen rondom spam opgelost zou zijn. Maar nee, bij het kijken in de recente wijzingen zijn weer nieuwe gevallen van spam te vinden. Gaarne deze verwijderen en blokkeren. Aroks 25 mrt 2012 13:57 (CEST)

Het lijkt er inderdaad niet op dat het spamfilter actief is. Ik zal de technisch beheerder even vragen of hij er naar kan kijken. jorisvr 25 mrt 2012 14:03 (CEST)

Spambestrijding

Twee tips:

  1. Blokkeer ook de accounts waarvan de naam duidelijk op een spammer wijst, maar die geen spam heeft achtergelaten: dat is weer een IP-adres (vrijwel altijd een anonymous proxy) geblokkeerd waar de spammers gebruik van hadden kunnen maken. Zie Logboek nieuwe gebruikers.
  2. Kopieer de URL's uit spampagina's naar MediaWiki:Spam-blacklist: zonder http:// en www, dus alleen de domeinnaam (bv. "domein.com"), elk op een nieuwe regel, en vervang elke punt door backslash punt ("." wordt "\."), zie aldaar voor voorbeelden. NB.: Er zijn meer efficiente manieren om dat bestand uit te breiden, maar dan moet je "even" (ahum) verdiepen in regular expressions.

Sterkte. - Erik Baas 2 mei 2012 01:26 (CEST)