Handelingen

Goedereede, Achterstraat 1 - De Levensbron

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Levensbron
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Goeree-Overflakkee
Plaats: Goedereede
Adres: Achterstraat 1
Postcode: 3252AB
Inventarisatienummer: 19827
Jaar ingebruikname: 2008
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Rijksmonument 16136

Geschiedenis

Historische stadsschuur in de vorm van een houten zwartgeverfde boerderij, verbouwd tot kerk.

De Hersteld Hervormde Gemeente kerkte in de sporthal aan de Jongkoenstraat 1-a. De Hersteld Hervormde Gemeenste heeft vrijdag 29 februari 2008 een eigen kerkgebouw De Levensbron in gebruik genomen. De gemeente kon uit drie namen kiezen: De Levensbron, Maranatha en Rafidim. Al vanaf 16 december 2007 vinden er kerkdiensten plaats. De officiële ingebruikname vond plaats op 29 februari 2008.

Het gebouw staat op de hoek Varkensmarkt/Doelweg en is de voormalige schuur van Gemeentewerken. Het officiële adres is Achterstraat 1. Er is plaats voor 300 kerkgangers. Het orgel met twee klavieren en pedaal komt uit de (gesloten en gesloopte) Ned. Hervormde Maranathakerk van Leiden. Dit is gebouwd in 1956 door Willem van Leeuwen te Leiderdorp en is in 2007 gerestaureerd door de Fa. van den Heuvel te Dordrecht. De projectontwikkelaar die de kerk kocht heeft het Van Leeuwen-orgel aan Goedereede geschonken.

In de media

Persbericht PKN 28 maart 2008.

In Goedereede is een derde van de ruim 1300 leden van de hervormde gemeente overgegaan naar de Hersteld Hervormde Kerk. Aan de gevormde hersteld hervormde gemeente wordt diaconaal en kerkrentmeesterlijk vermogen overgedragen.

Links


Afbeeldingen

Exterieur

Interieur