Handelingen

Ede, Stakenberg 94 - Elim

Uit Reliwiki

Versie door Fred Mobach (Overleg | bijdragen) op 24 nov 2014 om 19:43 (Geschiedenis: Uitbreiding / naamswijziging kerkgebouw)


Algemene gegevens
Genootschap : PKN Hervormd
Gemeente : Ede
Plaats : Ede
Adres : Stakenberg 94
Provincie : Gelderland
Jaar ingebruikname : 2005
Huidige bestemming: kerk
Naam kerk : Kruispunt
Architect :
Monument-status:
Inventarisatienummer:


Geschiedenis

Verplaatst vanuit Rietkampen (was Voorkamp)

In de nieuwe wijk Kernhem is een Protestantse (voormalig Nederlands Hervormde) kerk verrezen. De kerk heet Kruispunt en is 19 december 2004 in gebruik genomen. Er is plaats voor 120 kerkgangers. Het gebouw deed eerder dienst voor de NH De Voorkamp in de wijk Rietkampen en is dus verhuisd en opnieuw opgebouwd in de wijk Kernhem. De oude gemeente was uit het gebouw gegroeid en komt nu samen in de Emmauskerk. (53-05)

In 2013 wordt de naam van de gemeente gewijzigd in Gereformeerde Kerk Ede-Veenendaal e.o. en in 2014 wordt de naam Elim gekozen voor het kerkgebouw.(Bron: http://www.gereformeerdekerkveenendaal.nl/?page_id=39)

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 22 april 2013.

De gereformeerde kerk Ede–Veenendaal (e.o.) binnen de Gereformeerde Kerken Nederland hield zaterdag open huis. Sinds ruim drie maanden maakt de gemeente voor de zondagse kerkdiensten en andere activiteiten inmiddels gebruik van het witte houten kerkgebouw in de wijk Kernhem. „Nu het buiten warmer en vrolijker wordt en de winter zich gewonnen heeft gegeven, leek het ons een mooi moment de deuren open te zetten”, schrijft ds. L. Heres in een folder die in de wijk Kernhem is verspreid.

Tijdens het open huis exposeerde docente en kunstenares Margreet Jonker uit Kampen een aantal van haar schilderijen.

Ds. L. Heres is sinds november predikant van de gereformeerde kerk Ede-Veenendaal(e.o.) binnen de Gereformeerde Kerken Nederland. Hij is verder predikant van de gereformeerde kerk Zwijndrecht (e.o.) en de gereformeerde kerk Goes (e.o.).

Het kerkgebouw was tot voor kort in gebruik bij de hervormde gemeente van Ede. 

Afbeeldingen