Handelingen

Drachten, Flevo 161 - De Arke

Uit Reliwiki

Versie door Meile (Overleg | bijdragen) op 26 dec 2014 om 15:39 (opmaak)


Algemene gegevens
Genootschap : PKN Gereformeerde Kerk
Gemeente : Smallingerland
Plaats : Drachten
Adres : Flevo 161
Provincie : Friesland
Jaar ingebruikname : 1979
Huidige bestemming : kerk
Naam kerk : De Arke
Architect : Kijlstra, R.
Monument-status :
Inventarisatienummer : 08865


Geschiedenis

Uitbreiding 2008.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 12 mei 2009

Renovatie De Arke in Drachten

De protestantse wijkgemeente De Arke (Flevo 161) in Drachten hield zaterdag open huis, omdat het kerkgebouw na renovatie werd opgeleverd.

De kerk heeft een verfbeurt gekregen. Verder werd de ontmoetingsruimte vergroot, de keuken vernieuwd en kreeg de kerkzaal een nieuw plafond en nieuwe lampen.

Het gebouw heeft nu, naast de kerkzaal, vier zalen en een ruimte voor de kinderoppas. Om het gebouw heen is er opnieuw bestraat. Ook is er een kantoorruimte gerealiseerd voor het pastorale team.

H. Tiegelaar van de bouwcommissie: „We hadden tot nu toe een getimmerd hoekje in de hal voor de predikant en de pastoraal werkers. Maar nu hebben we een mooie ontvangstruimte gemaakt, waar ze spreekuur kunnen houden. De ruimte zal ook gebruikt worden als consistorie.”

De kosten bedroegen 350.000 euro, waarvan 200.000 euro werd betaald door de protestantse gemeente Drachten. Het overige geld heeft de wijk­gemeente opgebracht. De verbouwing ging van start op 23 oktober vorig jaar en is nu zo goed als klaar.

Op 23 oktober 2008 is de eerste paal de grond in gegaan voor de uitbreiding van de PKN(vmGK) De Arke (1980, R. Kijlstra). Zie verder het krantebericht hierboven. (61-09)


Afbeeldingen

Exterieur