Delft, Obrechtstraat 50 - Vierhovenkerk

Naam kerk: Vierhovenkerk, eerder Goede Herderkerk
Adres: Obrechtstraat 50
Postcode: 2625XN

Gebouwd als Gereformeerde Goede Herderkerk.

Zaalkerk uit 1972. In 1997 Samen op Weg, ook Volle Evangelie Gemeente.

Orgel

Het orgel is in 1910 gebouwd door de firma Norman & Beard (Norwich) voor St. Andrew's Church in Alexandria, Schotland. In 1999 restaureert de firma R. Nijsse (Oud-Sabbinge) het, breidt het met enkele stemmen uit en plaatst het over naar Delft. Adviseur daarbij is G. Mulder (Vlaardingen).

Dispositie
  • Great Organ (manuaal 1): Lieblich Bourdon 16' - Open Diapason 8' - Hohlflöte 8' - Dulciana 8' - Principal 4' - Harmonic Flute 4' - Twelfth 2⅔' (1999) - Fifteenth 2' - Mixture 1 3/5' 3 rks (1999) - Tremulant.
  • Swell Organ (manuaal 2): Open Diapason 8' - Rohrflöte 8' - Echo Gamba 8' - Voix Celeste 8', vanaf c - Gemshorn 4' - Cornopean 8' - Oboe 8' - Tremulant.
  • Pedal Organ: Subbass 16' - Lieblich Bourdon 16' (transm.) - Bass Flute 8'.
  • Koppelingen: Pedal + Great - Pedal + Swell - Great + Swell.

Mechanische speeltractuur en elektro-pneumatische registertractuur (sleepladen). Manuaalomvang: C-c4. Pedaalomvang: C-f1. Winddruk: 79 mm. WK.