Bruinisse, Schoolstraat 13 - Gereformeerde Gemeente in Nederland

Naam kerk: Gereformeerde Gemeente in Nederland
Architect: Wilde, J. de

Aardige wederopbouwkerk.

De glas-in-lood-ramen (glazenier Wim Korteweg, Dordrecht) staan voor links en rechts in de kerk.

Uit Reformatorisch Dagblad, 10 november 2009.

De gereformeerde gemeente in Nederland te Bruinisse heeft haar kerkgebouw aan de Schoolstraat 13 uitgebreid met een zalencomplex. Zaterdag is het bij­gebouw officieel geopend door de predikant van de gemeente, ds. A. Schultink.

De kerk had met één zaal te weinig vergadercapaciteit, zegt diaken L.M. van den Bos desgevraagd. In de in oktober opgeleverde nieuwbouw zijn drie ver­gaderzalen, een opbaarruimte, een grotere keuken en toiletten verwerkt. Verder verhuisden de bibliotheekboeken van de consistorie naar het nieuwe gebouw.

De gereformeerde gemeente in Nederland kon in 2006 een aan het kerkgebouw aangrenzend huis aan de Poststraat kopen. Deze woning werd begin 2009 gesloopt. Ook van de oude vergaderzaal bleven voor de verbouwing maar enkele muren overeind.

Het nieuwe complex heeft de uitstraling van een woonhuis gekregen, naar de wens van de burgerlijke gemeente. De kosten voor de verbouwing en inrichting bedroegen volgens Van den Bos een kleine 7 ton.