Handelingen

Boekelo, Kwinkelerweg 5 - Ned. Hervormde Kerk (1965 - 2003)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hervormde Kerk
Genootschap: Ned. Hervormde Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Enschede
Plaats: Boekelo
Adres: Kwinkelerweg 5
Postcode:
Inventarisatienummer: 09910
Jaar ingebruikname: 1965
Architect:
Huidige bestemming: Gesloopt (2017)
Monument status: geen

Geschiedenis

In 1965 is deze kerk gebouwd. In dit houten gebouw is 31 augustus 2003 de laatste dienst gehouden. De kerkgangers gaan nu naar de Ned. Herv. Kerk van Usselo. De gesloten kerk gaat in Boekelo fungeren als een soort van verenigingsgebouw. (50-03)

  • 2017 Het duurt niet zo lang meer of de noodkerk uit 1964 van Boekelo ligt tegen de vlakte. Vooruitlopend op de sloop haalde Boekeloër Arend Stokkers de klokkenstoel met klok van de kerk aan de Kwinkelerweg.
opname 1961 © André van Dijk Veenendaal

In de media

  • Uit Tubantia, d.d. 13 januari 2017

De kunstenaars die eind vorig jaar uit een oude kerk in Boekelo werden gezet zijn terug. En dit keer laten ze zich niet zomaar wegjagen. Ze willen de kerk opknappen en behouden voor het dorp. Volgens de kunstenaars is er eind december onterecht ingegrepen. ,,Wij plegen geen huisvredebreuk, de kerk was al twee jaar niet meer in gebruik toen we er gingen wonen en werken. De mensen die betrokken waren bij de zogenaamde ontruiming hebben bij ons huisvredebreuk gepleegd", zegt Kitty Kruidhof namens de kunstenaars. "Nu de besprekingen met de eigenaar fout zijn gegaan zijn wij niet meer bereid hem tegemoet te komen en zijn we in zijn geheel tegen de sloop." Zeven kunstenaars streken half december neer in Boekelo, kraakten de leegstaande Nederlandse Hervormde Kerk aan de Kwinkelerweg en weigerden weg te gaan. Voorzitter Jan Berenbroek van de kerkrentmeesters zat er best mee in z'n maag, want de houten kerk die al jaren leegstaat, wordt binnenkort gesloopt. Voorlopig zitten de kunstenaars er weer in.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur