Handelingen

Beverwijk, van Riemsdijklaan 120 - Twaalf Apostelen: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(kaart hersteld)
(aanvulling)
Regel 47: Regel 47:
  
 
== Geschiedenis ==  
 
== Geschiedenis ==  
Gebouwd als noodkerk van de nieuwe parochie "Twaalf Apostelen". Interessant houten gebouw met dakruiter. Later in gebruik door een "bijzondere groep". Bijnaam "Apostelkerk".  In november 2011 werd het bijna 50-jarig jubileum van dit kerkgebouw gevierd. Op zondag 2 juli 2017 is ook het 55-jarig jubileum gevierd, zie In de media.  
+
Gebouwd als noodkerk van de nieuwe parochie "Twaalf Apostelen". Interessant houten gebouw met dakruiter, vlakbij de gemeentegrens met Heemskerk. Later in gebruik door een "bijzondere groep". Bijnaam "Apostelkerk".  In november 2011 werd het bijna 50-jarig jubileum van dit kerkgebouw gevierd. Op zondag 2 juli 2017 is ook het 55-jarig jubileum gevierd, zie In de media.  
  
 
== In de media ==
 
== In de media ==

Versie van 14 aug 2021 om 09:51


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Twaalf Apostelen
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Beverwijk
Plaats: Beverwijk
Adres: Van Riemsdijklaan 120
Postcode: 1945XN
Jaar ingebruikname: 1962
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Gebouwd als noodkerk van de nieuwe parochie "Twaalf Apostelen". Interessant houten gebouw met dakruiter, vlakbij de gemeentegrens met Heemskerk. Later in gebruik door een "bijzondere groep". Bijnaam "Apostelkerk". In november 2011 werd het bijna 50-jarig jubileum van dit kerkgebouw gevierd. Op zondag 2 juli 2017 is ook het 55-jarig jubileum gevierd, zie In de media.

In de media

  • Uit Noordhollands Dagblad, 5 juli 2017

Dubbel jubileum in de Apostelkerk Beverwijk

Met een plechtige Hoogmis vierden de parochianen van de Apostelkerk in Beverwijk afgelopen weekend het 55-jarig bestaan van de kerk. Komend weekeinde viert pater Nielen daar zijn 65-jarig priesterfeest. Pastoor Niesten memoreerde in zijn preek dat de Apostelkerk als houten noodkerk nog altijd bestaat en dat de parochie met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Zondag is het weer feest in de Apostelkerk vanwege het 65-jarig priesterfeest van pater Jaap Nielen. Pater Nielen, geboren in Wormerveer in 1928, studeerde in de missiehuizen van Mill Hill voor priester. Daarna studeerde hij in Rome af als doctor in de filosofie. Vervolgens heeft Jaap Nielen 43 jaar in Kameroen gewerkt. Op 75-jarige leeftijd keerde hij terug naar Nederland. Hij vond zijn ’thuis’ in de Apostelkerk, waar hij dagelijks de H. Mis opdroeg. Op 19 april van dit jaar vertrok Nielen, vanwege zijn hoge leeftijd, naar het moederhuis van Mill Hill in Oosterbeek.

Afbeeldingen