Handelingen

Beverwijk, Wilgenhoflaan 2A - Sancta Maria: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

k
(Beschrijving op website Kerk & Orgel, ongeveer 2015)
Regel 53: Regel 53:
 
Kloosterkapel Zusters Allerhoogste Verlosser.
 
Kloosterkapel Zusters Allerhoogste Verlosser.
  
==Beschrijving op website Kerk & Orgel, ongeveer 2015==
+
==Beschrijving==
 
+
Klooster met kapel gebouwd in 1954. Zrs Allerhoogste Verlosser.  Vertrek uit het pand: na 2006 en vóór 2010.  De geloofsgemeenschap van de Goede Raadkerk heeft de benedenverdieping van het voormalig klooster Sancta Maria gehuurd. In het pand zullen de activiteiten worden ondergebracht die nu nog in het kerkgebouw aan de Arendsweg plaatsvinden.  Op 18 februari 2015 was de laatste viering in de Goede Raadkerk, daarna gingen de gelovigen in processie naar het nieuwe onderkomen.  In het voormalig klooster Sancta Maria zullen de gebedsbijeenkomsten en andere samenkomsten worden gecontinueerd, ook de koren krijgen hier een oefenruimte en er zullen gezamenlijke maaltijden voor alleenstaanden en ouderen worden georganiseerd.
Klooster met kapel gebouwd in 1954. Zrs Allerhoogste Verlosser.   
+
* (Website Kerk & Orgel (2015))
Vertrek uit het pand: na 2006 en vóór 2010.   
 
De geloofsgemeenschap van de Goede Raadkerk heeft de benedenverdieping van het voormalig klooster Sancta Maria gehuurd. In het pand zullen de activiteiten worden ondergebracht die nu nog in het kerkgebouw aan de Arendsweg plaatsvinden.   
 
Op 18 februari 2015 was de laatste viering in de Goede Raadkerk, daarna gingen de gelovigen in processie naar het nieuwe onderkomen.   
 
In het voormalig klooster Sancta Maria zullen de gebedsbijeenkomsten en andere samenkomsten worden gecontinueerd, ook de koren krijgen hier een oefenruimte en er zullen gezamenlijke maaltijden voor alleenstaanden en ouderen worden georganiseerd.
 
  
 
==Afbeeldingen==
 
==Afbeeldingen==

Versie van 22 okt 2021 om 18:07


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Kapel Sancta Maria
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Beverwijk
Plaats: Beverwijk
Adres: Wilgenhoflaan 2A
Postcode: 1944TD
Inventarisatienummer: 05149
Jaar ingebruikname: 1954
Architect: Wildt, F. de
Huidige bestemming: na te gaan
Monument status: geen

Geschiedenis

Kloosterkapel Zusters Allerhoogste Verlosser.

Beschrijving

Klooster met kapel gebouwd in 1954. Zrs Allerhoogste Verlosser. Vertrek uit het pand: na 2006 en vóór 2010. De geloofsgemeenschap van de Goede Raadkerk heeft de benedenverdieping van het voormalig klooster Sancta Maria gehuurd. In het pand zullen de activiteiten worden ondergebracht die nu nog in het kerkgebouw aan de Arendsweg plaatsvinden. Op 18 februari 2015 was de laatste viering in de Goede Raadkerk, daarna gingen de gelovigen in processie naar het nieuwe onderkomen. In het voormalig klooster Sancta Maria zullen de gebedsbijeenkomsten en andere samenkomsten worden gecontinueerd, ook de koren krijgen hier een oefenruimte en er zullen gezamenlijke maaltijden voor alleenstaanden en ouderen worden georganiseerd.

  • (Website Kerk & Orgel (2015))

Afbeeldingen