Handelingen

Arnemuiden, Van Cittersweg 2a - Rehobothkerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 17 jul 2021 om 11:22 (Kaart hersteld)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Rehobothkerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zeeland
Gemeente: Middelburg
Plaats: Arnemuiden
Adres: Van Cittersweg 2a
Postcode: 4341RC
Inventarisatienummer: 19193
Jaar ingebruikname: 2006
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Tot kerk (met vele bijzalen) verbouwd bedrijfsgebouw.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 29 augustus 2006.

De hersteld hervormde gemeente van Arnemuiden neemt vrijdag de Rehobothkerk in gebruik. Na de officiële opening zal een eredienst worden gehouden die geleid wordt door de consulent van de gemeente, ds. J. Joppe uit Sint Maartensdijk.

Vanaf 2 mei 2004 werden de diensten van de hersteld hervormde gemeente te Arnemuiden gehouden in de aula van het Calvijn College te Middelburg. Op 1 juni 2005 werd de helft van een voormalige meubelzaak aan de Van Cittersweg te Arnemuiden aangekocht, waarna werd gestart met de verbouwing. Inmiddels zijn er in het pand een kerkzaal met ongeveer 350 zitplaatsen en diverse zalen voor catechisatie, verenigingswerk en vergaderingen gerealiseerd. De zondagse erediensten worden bezocht door circa 300 kerkgangers. De hersteld hervormde gemeente telt momenteel 445 leden.

Uit Reformatorisch Dagblad, 26 september 2008.

In Arnemuiden zijn 360 leden van de hervormde gemeente overgegaan naar de Hersteld Hervormde Kerk. Omdat de hervormde gemeente voor noodzakelijke investeringen staat (pastorie), kan slechts een klein bedrag aan kerkrentmeesterlijk vermogen worden overgedragen aan de hersteld hervormde gemeente. Daarnaast omvat de voorziening (van de Commissie Bijzondere Zorg) de overdracht van diaconaal vermogen.

Links

website van de gemeente

Afbeeldingen