Handelingen

Amsterdam, Arent Janszoon Ernststraat 302 - Johannes Evangelist

Uit Reliwiki

Versie door JvN (Overleg | bijdragen) op 23 feb 2018 om 07:15 (correctie /gallery)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Johannes Evangelist
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Adres: Arent Janszoon Ernststraat 302
Postcode: 1082LP
Inventarisatienummer: 04959
Jaar ingebruikname: 1969
Architect: Reuser en Baas
Huidige bestemming: kerk Pinkstergemeente
Monument status: geen

Geschiedenis

Johannes Evangelist

Modern, vrij onopvallend, nauwelijks als kerk herkenbaar, gebouw zonder toren. Buiten gebruik als R.K. kerk in 1987, toen de parochie samenging met, en in, de R.K. Goede Herderkerk aan de Van Boshuizenstraat. Later ingrijpend verbouwd en uitgebreid tot partycentrum/theater "Festige" en bibliotheek.

Keerpunt

Vanaf 2007 bevindt zich ter plaatse van het theaterdeel van dit complex de kerkzaal van de Pinkstergemeente "Keerpunt". Op de 2e afbeelding hieronder is de situatie van dit gebouw te zien ná de hierboven genoemde verbouwing en uitbreiding, maar vóór de huidige situatie met, in plaats van "Festige", de Pinkstergemeente "Keerpunt" . Deze Pinkstergemeente had eerder de voormalige Ned. Herv. Zuidwijkkapel, Stadionplein, in gebruik.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 23 oktober 2007.

De oudste pinkstergemeente van Nederland, in Amsterdam, viert zaterdag haar 100-jarig jubileum. Op dezelfde dag wordt het nieuwe multifunctionele kerkgebouw van de gemeente in Amsterdam-Buitenveldert in gebruik genomen. Vanuit de gemeente in Amsterdam groeide de pinksterbeweging uit tot het huidige kerkgenootschap met tientallen gemeenten in het hele land. Door de vele activiteiten zag de Amsterdamse pinkstergemeente zich genoodzaakt om te zien naar een multifunctioneel gebouw met grotere ruimtes. Begin dit jaar werd het partytheater Festige in Buitenveldert aangekocht. Inmiddels komt de gemeente hier al enige weken bijeen. Het voormalige partytheater draagt nu de naam Keerpunt.

Afbeeldingen