Handelingen

Almelo, Rembrandtlaan 23 - Elisakerk

Uit Reliwiki

Versie door JvN (Overleg | bijdragen) op 1 mei 2018 om 11:07 (diversen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Elisakerk (Ossenkoppelerhoek)
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Almelo
Plaats: Almelo
Adres: Rembrandtlaan 23
Postcode: 7606GH
Inventarisatienummer: 17086
Jaar ingebruikname: 2008
Architect: Alberts & Van Huut
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Geen

Geschiedenis

Nieuwbouwcomplex uit 2008 met Elisakerk en Karmelietenklooster.

In plaats van de drie R.K. parochiekerken St. Willibrordus, St. Christoffel en St. Egbertus is er nu een nieuwe kerk, de Elisakerk, voor Almelo-Zuid. Ook de drie parochies zijn samengevoegd tot de Elisaparochie. De nieuwe Elisakerk is, samen met het ernaast gelegen Karmelklooster, zaterdag 6 september 2008 ingewijd. De klokken uit de St. Christoffelkerk hebben een plaats in de Elisakerk gekregen, evenals het orgel uit de St. Willibrorduskerk (Pels-D'Hondt, 1968). De kerk staat aan de Rembrandtlaan/Henriëtte Roland Holstlaan.

De St. Willibrorduskerk was al in 2005 gesloopt. De St. Christoffelkerk is in november 2008 gesloopt, na de ingebruikname van de nieuwe Elisakerk. De St. Egbertuskerk, aan de eredienst onttrokken in 2004, Gemeentelijk monument, wordt in principe niet gesloopt, en is sinds 2012 in gebruik als uitgiftepunt van de Voedselbank Almelo.

Orgel

Het orgel is gebouwd door B. Pels - D'Hondt in 1968 voor de St. Willibrorduskerk in Almelo. Vervolgens heeft het orgel van 2004 tot 2008 in de St. Christoffelkerk gestaan. Vervolgens is het orgel geplaatst in de Elisakerk.

Externe links

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur