Handelingen

Alkmaar, Nassaulaan 43 - Laurentius: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(link hersteld)
(Geschiedenis)
Regel 45: Regel 45:
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Voormalige [[Alkmaar, Nassaulaan 43 - Apostolisch Genootschap (1953 - 1980)|Apostolische kerk]].  Toen het Apostolisch Genootschap een nieuw kerkgebouw aan de Picassolaan in het z.w. van Alkmaar in gebruik nam, werd deze kerk eerst gymlokaal. Vanaf 1993 in gebruik als Oud-Katholieke St. Laurentius. Er loopt een actie om dat verlaagde plafond weer te verwijderen en dus de oorspronkelijke ruimtewerking te herstellen. Eerder zijn enkele glas-in-loodramen, afkomstig uit Schiedam (uit welke kerk/kapel ?), in dit kerkgebouw herplaatst.
+
Voormalige [[Alkmaar, Nassaulaan 43 - Apostolisch Genootschap (1953 - 1980)|Apostolische kerk]].  Toen het Apostolisch Genootschap een [[Alkmaar, Picassolaan 20 - Apostolisch Genootschap|nieuw kerkgebouw aan de Picassolaan]] in het z.w. van Alkmaar in gebruik nam, werd deze kerk eerst gymlokaal. Vanaf 1993 in gebruik als Oud-Katholieke St. Laurentius. Er loopt een actie om dat verlaagde plafond weer te verwijderen en dus de oorspronkelijke ruimtewerking te herstellen. Eerder zijn enkele glas-in-loodramen, afkomstig uit Schiedam (uit welke kerk/kapel ?), in dit kerkgebouw herplaatst.
  
 
==Afbeeldingen==
 
==Afbeeldingen==

Versie van 3 jan 2016 om 10:31


Algemene gegevens
Genootschap : Oud Katholieke Kerk
Gemeente : Alkmaar
Plaats : Alkmaar
Adres : Nassaulaan 43
Provincie : Noord-Holland
Jaar ingebruikname : 1993
Huidige bestemming: kerk
Naam kerk : Laurentius
Architect : Tauber, P.H., Alkmaar
Monument-status:
Inventarisatienummer: 04658


Geschiedenis

Voormalige Apostolische kerk. Toen het Apostolisch Genootschap een nieuw kerkgebouw aan de Picassolaan in het z.w. van Alkmaar in gebruik nam, werd deze kerk eerst gymlokaal. Vanaf 1993 in gebruik als Oud-Katholieke St. Laurentius. Er loopt een actie om dat verlaagde plafond weer te verwijderen en dus de oorspronkelijke ruimtewerking te herstellen. Eerder zijn enkele glas-in-loodramen, afkomstig uit Schiedam (uit welke kerk/kapel ?), in dit kerkgebouw herplaatst.

Afbeeldingen