Handelingen

Zoetermeer, Oosterheemplein 320 - Oosterkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object:
Genootschap:
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Zoetermeer
Plaats: Zoetermeer
Adres: Oosterheemplein 320
Postcode: 2721ND
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname:
Architect: RoosRos Architecten
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geenGeschiedenis

De bouw van de Oosterkerk aan het Oosterheemplein in Zoetermeer is voltooid. Het is een kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Zoetermeer, in gebruik bij de 'Hervormde wijkgemeente Oosterkerk'. Deze wijkgemeente is van Gereformeerde Bond signatuur. Op vrijdag 11 april 2014 vond de oplevering plaats en overhandigde aannemingsbedrijf Huurman de sleutels aan vertegenwoordigers van de Protestantse Gemeente Zoetermeer. Op zondag 13 april 2014 om 9:30 uur vond de eerste kerkdienst plaats.

Het is een multifunctioneel kerkgebouw, gericht op ontmoeting, schrijven de architecten. De kerk staat vrij midden in het winkelgebied van de grootste en nieuwste stadswijk Oosterheem. De kerkzaal biedt plaats aan 350 kerkgangers. Er zijn veel vergader- en kantoorruimtes en een goed geoutilleerde keuken. Het jongerencentrum op de eerste verdieping heeft een eigen entree.

De officiële opening van het kerkgebouw was op 21 juni 2014 in aanwezigheid van tal van genodigden, w.o. de burgemeester van Zoetermeer en de preses van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland. De buurtbewoners kregen een uitnodiging voor de open dag.

Orgel

In de kerkzaal staat een elektronisch orgel Johannus Vivaldi 250 en een vleugel.

Externe links

Afbeeldingen