Handelingen

Wekerom, Hoge Valkseweg 4 - Eben Haëzer

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Eben Haëzer
Genootschap: Geref. Gemeenten (v/h in Ned en N.Amerika)
Provincie: Gelderland
Gemeente: Ede
Plaats: Wekerom
Adres: Hoge Valkseweg 4
Postcode: 6733GH
Inventarisatienummer: 12401
Jaar ingebruikname: 1985
Architect: Evers
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Uitbreiding in 1999.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 11 november 2008

WEKEROM - De gereformeerde gemeente van De Valk-Wekerom bestaat deze week 25 jaar. Morgen zal ds. B. J. van Boven hier in een kerkdienst aandacht aan besteden.

De kerk in De Valk-Wekerom is ontstaan uit de gereformeerde gemeente van Barneveld. Toen die kampte met plaatsgebrek, besloot men leesdiensten te houden in een school in Wekerom. Daar kwamen elke zondag zo’n 300 leden samen. Na anderhalf jaar werd de gemeente geïnstitueerd. De kerkenraad bleef toen nog anderhalf jaar diensten beleggen in het schoolgebouw.

In 1985 kreeg de gemeente een eigen kerkgebouw aan de Hoge Valkseweg in Wekerom. Dit gebouw werd al snel te klein. De gemeente telt inmiddels ongeveer 700 leden en 900 doopleden. In 2000 was daarom een eerste verbouwing nodig, waarbij de kerkzaal werd uitgebreid. In het afgelopen jaar zijn er ook zalen bijgebouwd om ruimte te creëren voor catechisaties. Ook is het mogelijk om met het weghalen van een tussenwand het aantal zitplaatsen in de kerk uit te breiden.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan verschijnt er een boekje over de geschiedenis van de gemeente De Valk-Wekerom met de titel: ”Een wijnstok door U geplant.” In het boekje staan onder andere enkele preken van predikanten die de gemeente hebben gediend.

Afbeeldingen