Handelingen

Tricht, Kerkstraat 21- Gereformeerde Gemeente

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Geref. Gemeenten (v/h in Ned en N.Amerika)
Provincie: Gelderland
Gemeente: West Betuwe
Plaats: Tricht
Adres: Kerkstraat 21
Postcode: 6211CZ
Inventarisatienummer: 15071
Jaar ingebruikname: 1934
Architect:
Huidige bestemming: woonhuis / bedrijfsruimte
Monument status: na te gaan


Geschiedenis

De in 1934 nieuw gebouwde kerk bevindt zich op dezelfde locatie als het voorgaande gebouw. Een aantal muren van het oude gebouw zijn zelfs intact gelaten en in de aanpalende kosterswoning verwerkt. Het nieuw gebouwde kerkgebouw staat haaks op de Kerkstraat, in tegenstelling tot het oude gebouw dat hieraan parallel gebouwd was.

Het kerkgebouw wordt op 14 november 1934 officieel in gebruik genomen met 450 zitplaatsen. Laatste dienst in dit kerkgebouw op 12 oktober 1969. Er is besloten opnieuw een nieuwe kerk te bouwen, ditmaal in Geldermalsen. Geldermalsen, Tunnelweg 11 - Gereformeerde Gemeente (1970 - 2015) De kosterswoning en consistorie zijn tegenwoordig verbouwd tot woonhuis, de kerkzaal wordt als bedrijfsruimte gebruikt.

Orgel

In het voormalige kerkgebouw kwam rond 1931 een orgel. Het werd geplaatst op een kleine orgelgalerij. In 1954 krijgt de gemeente de beschikking over een nieuw pijporgel van de firma M. Spiering te Dordrecht dat geplaatst wordt boven de preekstoel. Na de sluiting van het kerkgebouw is het orgel overgeplaatst naar de Gereformeerde Gemeente te Sint Philipsland.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur