Handelingen

Tholen, Hoogaarsstraat 2 - Rehobothkerk (1972 - 2003)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Rehobothkerk
Genootschap: Gereformeerde Gemeente
Provincie: Zeeland
Gemeente: Tholen
Plaats: Tholen
Adres: Hoogaarsstraat 2
Postcode: 4691KC
Sonneveld-index: 06808
Jaar ingebruikname: 1972
Architect: G. Geluk te Vlaardingen
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status: geen


Geschiedenis

Dit was een aardige moderne kerk. Kerkgebouw met 640 zitplaatsen, en daarmee te klein geworden. Het kerkgebouw aan de Hoogaarsstraat werd op 21 december 1972 in gebruik genomen, ter vervanging van het voormalige kerkgebouw. Het bevatte 650 zitplaatsen. Het kerkgebouw kreeg de naam Rehobothkerk. In 1983 wordt het dak vernieuwd van het kerkgebouw. Nadat uitbreiding van het kerkgebouw niet meer mogelijk is valt in 1999 het besluit een nieuw kerkgebouw te bouwen. Op 31 augustus 2003 komt men voor de laatste keer bijeen in het kerkgebouw aan de Hoogaarsstraat.

Orgel

In 1974 ingebruikname van het nieuwe orgel gebouwd door de Firma H. Strubbe te Vinkenveen, met pijpwerk uit een oud Maarschalkerweerd orgel dat gestaan heeft in de R.K. Kerk van Wijk bij Duurstede. In 1985 is dit orgel gerestaureerd

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 29 januari 2008.

Het voormalige kerkgebouw van de gereformeerde gemeente aan de Hoogaarsstraat te Tholen wordt waarschijnlijk halverwege dit jaar gesloopt. Dat zegt de eigenaar van de grond, projectontwikkelaar Aan de Stegge. In de plaats van het kerkgebouw komen acht zogenaamde patiowoningen. Het oorspronkelijke plan ging niet door wegens gebrek aan belangstelling. In december 2007 zijn de nieuwe typen huizen in de verkoop gegaan. Het is de bedoeling dat halverwege dit jaar het kerkgebouw wordt gesloopt, zodat begonnen kan worden met de bouw van de woningen. De gereformeerde gemeente in Tholen nam enkele jaren geleden (in 2003) een nieuw kerkgebouw in gebruik in de nieuwe wijk Stadszicht.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur