Handelingen

Sneek, Smidsstraat 8 - Hemkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Hemkerk
Genootschap: Evangelie Gemeente
Provincie: Friesland
Gemeente: Súdwest Fryslân
Plaats: Sneek
Adres: Smidsstraat 8
Postcode: 8601 WB
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2011
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Evangelie Gemeente Sneek

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 23 februari 2010.

De evangelische gemeenschap Sneek heeft onlangs besloten om de voormalige bedrijfsruimte van de firma Pijlman Kantoormeubelen & Magazijninrichting, aan de Smidstraat, om te bouwen tot kerkgebouw. In december hoopt de gemeente het pand te betrekken. De gemeenschap kerkt momenteel in de aula van het Bogermancollege in Sneek.

Met de verbouw en inrichting ervan is een bedrag van 450.000 euro gemoeid. Het grootste deel wordt bijeengebracht door de 240 volwassen leden en 120 kinderen van de gemeente. Omdat de gemeente in het Bogermancollege kerkt, heeft ze geen onderpand. Daarom is het bijzonder dat veel geld bijeengezameld is, aldus voorganger Fred van Poelgeest.

De burgerlijke gemeente heeft toegezegd dat het bestemmingsplan voor het pand gewijzigd kan worden. Naar verwachting worden de definitieve vergunningen in juli afgegeven. De gemeente hoopt Kerst in het nieuwe gebouw te kunnen vieren.

De nieuwe kerk moet plaats bieden aan 500 bezoekers. Ook komen er ruimtes voor het kinder- en jeugdwerk.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 21 december 2010.

De evangelische gemeenschap Sneek krijgt medio januari 2011 een nieuw onderkomen. De ongeveer 250 gemeenteleden brachten bijna een halve ton bij elkaar voor een nieuwe kerk en werkten mee aan de verbouwing van een bedrijfspand tot de HEMkerk.

In de kerkzaal komen ongeveer 500 zitplaatsen. De totale capaciteit van het gebouw is berekend op 800 mensen. De evangelische gemeente, die ongeveer dertig jaar bestaat, huurt al jaren de aula van de Christelijke Scholengemeenschap Bogerman voor het houden van de zondagse diensten. De groei van de gemeente noopte ertoe om naar een andere locatie om te zien.

Afbeeldingen