Handelingen

Siegerswoude, Taeijewyk 2 - Elim

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Elim
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Friesland
Gemeente: Opsterland
Plaats: Siegerswoude
Adres: Taeijewyk 2
Postcode: 9248SP
Jaar ingebruikname: 1970
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Kleine moderne kerk met torentje.

De gemeente telt in 2009 ongeveer 207 leden en behoort tot de Classis Leeuwarden en de Particuliere Synode van het Noorden van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Het orgel

Het orgel met neogotische orgelkas is gebouwd rond 1895 voor het Sint Antoniusgesticht in Amsterdam (?). Vervolgens heeft het orgel gestaan in de Goede Vrijdagkapel in Den Haag (1948) en vervolgens in de Pauluskerk in Den Haag (1954). Sinds 1960 staat het orgel in de Elim kerk in Siegerswoude. Inmiddels maakt men sinds 2010 gebruik van een Monarke elektronisch orgel, de luidsprekers zitten in de orgelkas.

Uit de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 25 mei 2010.

De christelijke gereformeerde kerk te Siegerswoude-De Wilp bestaat deze maand vijftig jaar. Dat deelde ouderling A. Britstra onlangs mee. De gemeente ten oosten van Drachten is ontstaan uit een hervormde evangelisatie, onder leiding van lerend ouderling D.J. Klein Onstenk. Later werd hij predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken en kreeg hij bekendheid door zijn werk als gevangenispredikant.

Bij de instituering telde de gemeente 110 leden. Dat aantal is gegroeid tot 215 leden. Op 4 juni vindt een herdenkingsdienst plaats, waarin de consulent, ds. B. Reinders van Zwaagwesteinde, zal voorgaan. Een jubileumdag voor de gemeente wordt gehouden op 5 juni.

Afbeeldingen

Exterieur
Interieur