Handelingen

Rotterdam, IJsselmondselaan 340 - Laankerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Laankerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rotterdam
Plaats: Rotterdam
Adres: IJsselmondselaan 340
Postcode: 3064AT
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1921
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante kerk met toren. Gebouwd als Gereformeerde kerk in Kralingseveer, in Rotterdam-Oost.

  • 1921 - 1996 Gereformeerde Kerk
  • 1997 - 2007 Oud Gereformeerde Gemeente (Kralingseveer)
  • 2007 In 2007 is ds. Pronk met Emeritaat gegaan. In juni 2007 is de gemeente overgegaan naar de Hersteld Hervormde Kerk.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 6 maart 1997

De Laankerk in Kralingseveer is gisteravond (weer) officieel in gebruik genomen, ditmaal door de vrije oud gereformeerde gemeente. Dit gebeurde onder leiding van ds. M. Pronk. De openingshandeling werd verricht door ouderling Van de Wal, die tijdens het zingen van psalm 119 de Bijbel binnenbracht en geopend neerlegde op de kansel.

De Laankerk is in 1920 gebouwd ten behoeve van de gereformeerde kerk in Kralingseveer, die al enkele jaren kerkdiensten belegden in de christelijke school aan de IJsselmondselaan. Op 29 december 1996 werd door een teruglopend ledental de laatste dienst gehouden. In deze periode is de gemeente gediend door een negental predikanten.

Het kerkgebouw is op 3 februari notarieel overgedragen aan de vrije oud gereformeerde gemeente, die daarvoor 66 jaar kerk hield aan de Buffelstraat in Kralingseveer. In deze periode is de gemeente gediend door een viertal predikanten: A. van Zon, A. de Reuver, T. de Jong en M. Pronk.

"De afgelopen weken is hard aan het interieur van het kerkgebouw gewerkt, zodat nu de eerste dienst belegd kan worden", aldus ds. M. Pronk in zijn openingswoord. De komende maanden zal het exterieur, waaronder de toren, nog een onderhoudsbeurt krijgen."

Links

Afbeeldingen