Handelingen

Rotterdam, Alcorplein 13 - Bonifatius (1931 - 1993)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rotterdam
Plaats: Rotterdam
Adres: Alcorplein 13
Postcode: 3089PA
Bouwja(a)r(en): 1931
ID nummer: 02327 02328
Architect: Stoopman en Clerq, de
Oorspronkelijke bestemming: Rooms Katholieke Kerk
Huidige bestemming: Bedrijfsruimte
Monument status: gemeentelijk monument


Geschiedenis

In de wijk Heijplaat in Rotterdam-Zuid. Aardig kerkgebouw met toren. Als R.K. kerk buiten gebruik 1993. Later Pinkstergemeente World of Faith. De bovengenoemde Pinkstergemeente bestaat niet meer of is naar elders vertrokken, want in deze voormalige kerk zitten nu 2 bedrijven, namelijk Acoustic Arts BV en Seeing and Hearing.

In de media

Uit Nieuwe Rotterdamsche Courant, 30 Juli 1929.

DE NIEUWE R.K KERK OP HET TUINDORP HEIJPLAAT

Het Tuindorp Heijplaat alhier is een fraai kerkgebouw, overeenstemmend met zijn bestemming en omgeving, rijker geworden. Gisterochtend is aldaar de nieuwe R.K. St. Bonifacius kerk ingezegend door den deken van Rotterdam.

Het metselwerk van buiten- en binnenmuren is uitgevoerd in lichtgele steen op een borstwering van donkerroode klinkers, het dak is gedekt met verbeterde Hollandsche pannen, de torenspits met roode leipannen. Het plafond is uitgevoerd in een bekleeding van Wasonietplaten, afgezet met zwarte lijsten: de spanten zijn in het zicht gebleven en in lichte kleur gebeitst. Het altaar is uitgevoerd in een nog weinig bekend Italiaansch marmer, namelijk stalaktietmarmer. De kerkbanken zijn van eikenhout in was. Zoowel van binnen als naar buiten geeft het kerkgebouw den indruk van een architectonisch geheel, waartoe zoowel religieuze en practische zin als aesthetische behoefte op gelukkige wijze hebben saamgewerkt. Hieronder geven wij een exterieur beeld van de kerk.

Afbeeldingen