Handelingen

Overleg gebruiker

Overleg gebruiker:Pa3ems

Uit Reliwiki

Rob, ik wil nog een andere verdwenen kapel in Bolsward toevoegen maar weet niet hoe dat moet. Wil jij dat doen: Bolsward, Kapelstraat - Mirakelkapel. Dank, Meile


29-01-215 Oke Rob, dat had ik niet door, heb dik 1100 foto's nu op de pc staan van Job, zag wel dat je ze intern bewerkte, maar heb geen idee hoe je dat nu doet, al wel opgezocht maar kon het niet ontdekken. Kan je me dat even uitleggen, eventueel via mijn mail, kerkenverzamelaar@gmail.com Het is zeker niet de bedoeling geweest van mij om rommel te maken, ben er al vanaf het eerste uur bij betrokken, alleen twee jaar vanwege ziekte er uit geweest, en kwam toen al deze bestanden tegen van Job. Heb destijds alle foto's van Job geupload tot dat ik ziek werd. Dus graag een reactie, omdat ik nu weet om welke foto's het gaat, dan kan ik ze intern bewerken en zijn ze weer zichtbaar op Reliwiki.

Groet André van Dijk

Benm bezig met foto's van Job van Nes heb ze allemaal binnengehaald en opnieuw bewerkt, dus laat die even rusten anders raak ik ook in de war.

André van Dijk


HW 19-08-2014: dag Rob, onderstaande link verwijst naar de Wikimedia-pagina over de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. Zou je deze op de betreffende pagina op Reliwiki kunnen plaatsen? Dank alvast.

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:St-Urbanuskerk_%28Nes_aan_de_Amstel%29


HW 10-04-2014: Dag Rob, hier het antwoord over de kerknamen. Namen van kerken en andere objecten dienen zoveel mogelijk voluit te worden geschreven. Aanduiden als "Nederlands Hervormde Kerk", "Gereformeerde Kerk", etc. Deze namen zijn echter door het Samen op Wegproces in onbruik geraakt, maar kunnen nog steeds kerken van toenmalige verschillende denominaties onderscheiden. Ook "Dorpskerk" is gebruikelijk, meestal bij oude hervormde kerkgebouwen in dorpen. Nu is een aanduiding als "Protestantse Kerk" inderdaad voldoende. Vermeld daaronder dan het oorspronkelijke kerkgenootschap. Groet, Herman


JvN 04-12-2012: Beste Rob, Kun je ook de spiegelbeeldfoto van de Nieuw-Apostolische Kerk aan de Jacques Perkstraat in Amsterdam corrigeren? Bij voorbaat dank. Klaar Pa3ems - Rob 4 dec 2012 15:12 (CET)

JvN 04-12-2012: Bedankt!

zou het mogelijk zijn om een groter formaat te kiezen dan hebben we er allemaal wat aan, bv 1024 X 682 pxl.

Vrgr H.Elsinga

Afbeeldingen groter maken

Ik zou best wel grotere afbeeldingen willen oploaden maar ik krijg een foutmelding dat de afbeeldingen te groot zijn (boven 175 kB)en dus probeer ik in de buurt van 200 kB te blijven.


Gewoon even een vinkje plaatsen alles negeren.

vraagje over foto's

Ik zag dat u een aantal foto's heeft geupload met betrekking tot de kerken in Heino. Ik heb zelf 20 jaar in Heino gewoond en ik ben ook opgegroeid in Heino.

Nu ben ik zelf met een ander Wiki project bezig genaamd Religion Wiki. Dit is een Internationale Wiki over religie en religieuze plaatsen. Ik heb ook diverse artikelen geplaatst over gebouwen in Heino maar helaas heb ik zelf niet zulke mooie foto's meer. Zou ik die van u kunnnen gebruiken? of heeft u wellicht nog beter foto's? uiteraard plaats ik een naamsvermelding bij de foto's

U kunt deze evt. naar mijn mail sturen religionwiki@gmail.com

Ik zie graag uit naar uw reactie

met vriendelijke groet --Friso 26 feb 2010 13:40 (UTC)

Spam

Zie hier aub.: er wordt aan gewerkt... - Erik Baas 14 nov 2011 15:42 (CET)

Beheerrechten

Dag Rob, zoals je hebt gezien is de hoeveelheid spam de laatste weken ontzettend toegenomen. Daarbij is Eric Baas gestopt als beheerder en ben ik door privezaken er de afgelopen twee weken helaas ook maar heel weinig aan toegekomen en ik vrees dat dit nog wel even zo zal blijven. Het is sowieso erg onhandig dat er nog maar een beheerder voor deze site is.
Ik zie dat jij en JvN ook continu de spampagina's leegmaken. Dat is op zich al goed, maar de pagina's blijven nog wel bestaan en de spammers worden niet geblokkeerd waardoor ze onder een volgend account weer verdergaan. Als je wilt dan kan ik jou ook beheerrechten toekennen, je kunt dan zelf de pagina direct verwijderen en een spammer blokkeren. Je hebt daarmee de middelen om de spam een stuk effectiever aan te pakken dan nu het geval is. Laat me even weten of je dit wilt. Overigens begreep ik dat vanavond de update van de software plaats gaat vinden. Daarbij wordt meteen een spamfilter geïnstalleerd die hopelijk de meeste rommel al gaat tegenhouden. Groeten, jorisvr 23 mrt 2012 18:05 (CET)

Ja graag zelfs want ik ben bang dat we er anders onder bezwijken. Ik hoopte eigenlijk dat door gelijk weghalen de troep wel zou afnemen maar het tegendeel is waar. Rob 23 mrt 2012 18:18 (CET)

Helaas wel ja. Die spammers kijken nergens naar, het enige wat helpt (voor even) is het blokkeren van de gebruiker, waarmee meteen zijn onderliggende ip-adres wordt geblokkeerd en hij niet meer kan bewerken. Ik heb je moderatorrechten gegeven, als het goed is heb je nu extra knopjes "verwijder" en "beveilig" bij iedere pagina staan. Bij de recente wijzigingen kun je de gebruikers die spam plaatsen met de knop "blokkeren" de schrijfrechten ontnemen. Op zich spreekt het voor zich, maar laat me even weten als het niet lukt. Ik probeer vanavond ook nog even een instructie spam verwijderen online te zetten. Groet, jorisvr 23 mrt 2012 18:27 (CET)
Ik heb zojuist de pagina Reliwiki:Moderator aangemaakt, met de instructies Reliwiki:Moderator/Gebruiker blokkeren en Reliwiki:Moderator/Pagina verwijderen. jorisvr 23 mrt 2012 21:35 (CET)

Dank

Dank u wel voor de pagina van 't Heidens Kerkje.

Graag gedaan Pa3ems - Rob 18 apr 2012 19:26 (CEST)

van Westwoud

't zijn nu 2 verschillende.

Van JvN, Job van Nes Zaandam, 23-04-2012 ongeveer 18.30 uur

Beste Rob, Zelf ben je nu ook met een flinke klus bezig: verwijderen van al die duizenden, inderdaad overbodige, "Redirects", is nuttig en nodig. Volgens mij is het niet nodig, de oorsprong van die Redirects bij het verwijderen te tonen, dit zou je m.i. net zo kunnen behandelen als al die Spams, geen haan/kip die daarnaar zal kraaien. Zelf heb ik in ± een maand het aantal ongebruikte afbeeldingen teruggebracht van ruim 2.800 naar ± 500. Succes met jouw werk !


Job,

Ja je hebt gelijk, ik heb daar niet bij stil gestaan. Ik zal het veld leegmaken, er is inderdaad geen haan die daar naar kraait.

Pa3ems - Rob 23 apr 2012 18:37 (CEST)

Net gemerkt dat ik wel goed moet opletten WELKE redirects ik verwijder, voor je het weet verwijder je per ongeluk de JUISTE pagina, hierop goed te letten ! JvN 23-04-2012 19.45 uur

Het is inderdaad geen klusje om even gauw achter elkaar te doen. Maar gelukkig kan het hersteld worden.

Pa3ems - Rob 23 apr 2012 20:09 (CEST)

MediaWiki:Spam-blacklist

Dit gaat niet werken:

\.Magnifyingglasses\.org\.com\.info

Zo wel:

magnifyingglasses\.(org|com|info)

(geen hoofdletters, opties tussen haakjes en pipe-teken) Nog simpeler is dit:

magnifyingglasses

(blokt elke URL waar "magnifyingglasses" in voorkomt). - Erik Baas 4 mei 2012 03:08 (CEST)

Erik,

Ok bedankt voor de tip, ik gebruikte de verkeerde editor om te bewerken, die maakte er af en toe hoofletters van. Ik dacht dat ik ze er allemaal uit had. Later ben ik overgestapt op een andere manier en die staat momenteel nog onderaan toegevoegd als aparte lijst, zou je daar ook eens naar willen kijken. Dat is eigenlijk de wijze die aangegeven staat bij Media-wiki. Ook daar heb ik de extensies er nog achter staan maar als die weg kunnen zou het nog beter zijn. Ten slotte ik zie een duidelijke afname van aangemaakte pagina's met links er in dus ik vermoed dat het werkt.

Pa3ems - Rob 4 mei 2012 04:54 (CEST) onder aan

Sjabloon:Rijksmonument

Hey, ik heb Sjabloon:Rijksmonument gemaakt, zie het gebruikt worden hier--Vera (overleg) 9 jun 2013 17:16 (CEST)

Word ik blij van :-) Heel erg bedankt ! gr Rob

Pa3ems - Rob 9 jun 2013 20:57 (CEST)


Dag Rob,

Excuus hier voor de late reactie. Het St. Josefklooster in Deventer komt volgens mij niet op Reliwiki voor, terwijl het er wel op hoort. Ik heb niets kunnen vinden onder verschillende mogelijke zoektermen. Het staat volgens mij aan de Louis Pasteurstraat. Het Prinsenhof in Groningen was vanaf 1436 in bezit van de Broeders des Gemenen Levens en daarna eigendom van de eerste bisschop van Groningen (van 1559 tot de Reformatie). Daarna kwam het in handen van stadhouders, o.a. de Prinsen van Nassau. De betekenis van VVH is mij helaas ook onbekend.

Groet, Herman


Goedemorgen Rob, De afbeelding van 's-Gravenpolder klopt. Het is de juiste kerk. Ik heb het gecheckt met behulp van andere oude afbeeldingen van 's-Gravenpolder. Bovendien oogt de huidige toren als vrij nieuw - deze is vermoedelijk na de oorlog gerestaureerd - en als je goed naar het dwarsschip kijkt, zie je overeenkomsten tussen vroeger en nu. Groet, Herman


HW 5-12-2-13: goedemiddag Rob. Mijn overlegpagina werkt niet goed meer, dus zet mijn commentaar weer even bij jou. Ik zal als ik een kerksluiting verneem dit doorgeven. Mogelijk zijn we niet van alle sluitingen even goed op de hoogte, dus de lijsten zijn dan niet compleet.

Groet, Herman


HW 28-01-2014: op Reliwiki staan alle afbeeldingen van beide kerkgebouwen nu goed. Maar op Wikimedia Commons staan nog twee afbeeldingen verkeerd, t.w. nummers 20191700 en 20191701. Deze betreffen de Sacramentskerk aan de Eendrachtstraat en niet de Provenierskerk.

Elders op Wikimedia Commons staan ook nog vele afbeeldingen verkeerd. Ik weet niet zogauw hoe dit te corrigeren.

Groet, Herman


Rob,

Volgens mij gaat het hier om een in 1940 verwoeste kerk uit begin negentiende eeuw. Ik zal dit natrekken en kom er z.s.m. op terug. De huidige Schotse Kerk in R'dam werd na de oorlog gebouwd aan de Schiedamsevest.

Petrakerk H.I. Ambacht Kerkstr. 10 - spamfilter

Beste Rob,

Ik loop tijdens het wijzigen het spamfilter aan. Graag zou ik willen vragen om het domein h-i-ambacht.nl (https variant), op de whitelist te vragen.

Alvast bedankt!

Groeten van, Mluther

Ken je deze kerk?

IMG 0022.JPG

Hallo Rob, ken jij deze kerk? De foto werd in november toegevoegd, maar zonder enige beschrijving. Groet, jorisvr (overleg) 15 jan 2017 17:25 (CET)

Nee helaas, lijkt me een groot gebouw, maar ik zet hem even op de fb groep Religieus erfgoed en Reliwiki
groeten Rob
Rob Gebruiker/controller (overleg) 15 jan 2017 18:39 (CET)
Raadsel opgelost via FB het is Het Lam in Amsterdam en de foto is afkomstig van Wikimedia
Rob Gebruiker/controller (overleg) 15 jan 2017 19:07 (CET)
Zo dat was snel gevonden, bedankt! jorisvr (overleg) 16 jan 2017 12:52 (CET)

Montfoort

Ha Rob, die verdwenen kerk in Montfoort had je snel gevonden. Ik maakte die pagina gisteren aan op Wikipedia en wilde hem ergens deze week ook op Reliwiki zetten, maar jij hebt het al gedaan. Perfect uiteraard, volg jij toevallig de nieuwe kerkpagina's op Wikipedia? Groet, jorisvr (overleg) 16 apr 2017 23:35 (CEST)

 • Joris, ik ben zowel op wikimedia/wikipedia als op Reliwiki actief. Via google-alerts krijg ik de meldingen van kerken binnen. Die gegevens vergelijk ik, en als er dan een kerk bijzit die ontbreekt, zoals in dit geval. zet ik hem in Reliwiki. In dit geval waren er, dankzij jouw bijdrage, voldoende gegevens om een nieuwe pagina in Reliwiki te maken. Ik vond dat deze kerk zeker niet mocht ontbreken. Verder zet ik in externe links zoveel mogelijk links naar Wikimedia en/of Wikipedia want soms staan daar nog leuke foto's of interessante wetenswaardigheden.

Groeten,

 • Rob Gebruiker/controller (overleg) 17 apr 2017 09:34 (CEST)
  • Ah, Google Alerts ken ik niet, maar dat klinkt heel interessant. Ik ga daar even naar kijken, want ik was ook nog op zoek naar zo'n oplossing voor de Romeinse artikelen. Groet, jorisvr (overleg) 17 apr 2017 11:43 (CEST)
   • Welke zoekopdracht heb je opgegeven voor de kerken? jorisvr (overleg) 17 apr 2017 11:47 (CEST)
    • Wikipedia+kerk en Wikimedia+kerk, maar ik heb er wel een stuk of twintig aangemaakt zodat ik ook nieuws uit kranten e.d. krijg.
    • Rob Gebruiker/controller (overleg) 17 apr 2017 14:02 (CEST)

Kapel aan de Bleijenbeek te Afferden, Limburg

Beste Rob,

Op de Lijst van gemeentelijke monumenten in Bergen staan er twee kapellen aan de Bleijenbeek. Hier is er maar 1 kapel opgegeven aan die straat. Kan jij misschien iets meer vinden over dat andere kapelletje? --Vera (overleg) 27 apr 2017 19:45 (CEST)

 • Beste Vera,

Ik heb de vraag even doorgezet aan de fb-groep Kruisen en Kapellen want in de lijst van Sonneveld kom ik hem niet tegen, hoewel er daar wel een Antoniuskapel in staat zonder adres. Ik hou je op de hoogte.

Groetjes Rob


Op de lijst van gemeentelijke monumenten staan nog twee kapellen die hier nog geen artikel hebben: een mariakapel aan de Knikkerdorpweg te Well en de St. Antonius van Padua kapel in de plaats Bergen. Die tweede staat wel in de MIP op rijnr. 58890. Ik dacht dat ik in deze wiki al hier en daar iets uit de MIP gezien had. Misschien voor jou interessant of je daar nog eens ontbrekende gegevens uit kan putten? --Vera (overleg) 28 apr 2017 16:14 (CEST)
Die MIP-omschrijvingen kom ik inderdaad wel eens tegen, vooral in Brabant. Ik heb nooit kunnen ontdekken waar dat bestand te raadplegen is. Er staat wel een downloadpagina maar daar heb ik nog niets bruikbaars kunnen ontdekken.
mdb objecten is een hele grote tabel die je het makkelijkste met Microsoft Access kan doorbladeren. Zelf heb ik de tabel omgezet in een mysql tabel zodat ik er met SQL queries op kan uitvoeren. Die kan ik je mailen als je wil. Vera (overleg) 29 apr 2017 15:49 (CEST)
Je hebt gelijk. Het is een groter bestand dan ik aannam en er staan ook veel meer gegevens in dan ik verwachtte. Mijn oude vak maar weer eens oppoetsen en kijken of ik het bestand kan filteren op religieuze objecten. Bedankt voor de tips.

Groetjes, Rob

Vera,

Bedankt het is me gelukt het MIP bestand te koppelem en doorzoekbaar te maken. Er staan inderdaad bruikbare gegevens in. Zou dit bestand een z.g. nulstand zijn of wordt het bijgewerkt ?

Groetjes,

Ron

Volgensmij wordt de gemeentelijke indeling wel up to date gehouden maar nieuwe items komen er niet bij. Deze dataset is het resultaat van voorbereidingen die tussen midden jaren tachtig en midden jaren negentig gedaan zijn voor het uitbreiden van de rijksmonumentenlijst. Vera (overleg) 1 mei 2017 22:37 (CEST)

Durgerdam uit te zoeken of dit een kerk is geweest

Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-100.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-101.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-102.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-103.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-104.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-105.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-106.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-107.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-108.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-109.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-110.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-111.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-112.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-113.jpg|Foto:Anton van Daal (2016) Bestand:Durgerdam, Durgerdammerdijk 78 - Dorpskerk-AntonvD-2016-114.jpg|Foto:Anton van Daal (2016)