Handelingen

Oudorp, 't Wuiver 2 - Gereformeerde Gemeente

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Gereformeerde Gemeenten
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Alkmaar
Plaats: Oudorp
Adres: t Wuiver 2
Postcode: 1829CH
Sonneveld-index: 00210
Jaar ingebruikname: 1992
Architect: Valk, J., Soest
Huidige bestemming: Gesloopt
Monument status: geen


Geschiedenis

Hoek 't Wuiver/Herenweg.

In 1991 krijgt de kerkelijke gemeente vergunning schuin tegenover het bestaande kerkgebouw een nieuwe kerk te bouwen. Deze wordt op 11 januari 1994 in gebruik genomen. Met 140 zitplaatsen. Op zondag Eerste Paasdag 31 maart 2013 is de laatste kerkdienst gehouden. De Evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeente is verhuisd naar Bij de Bron, een open huis voor de wijk, aan de Willem Buytenwecstraat 2 te Alkmaar. Het kerkgebouw is hierna verkocht en gesloopt; nu staan er huizen.

In de media

  • Uit: Noordhollands Dagblad d.d. 5 augustus 2012;
Kerkgebouw Oudorp op Funda

ALKMAAR - Te koop in Oudorp: kerkgebouw op bijna 2060 vierkante meter grond. Inclusief dienstwoning. Samen voor één miljoen, kosten koper. Ook apart aan te schaffen.

Een niet alledaagse aanbieding in het aanbod van makelaardij Kloes & Goudsblom uit Harenkarspel. Vastgoedadviseur Pierre Fenijn ziet voldoende mogelijkheden: ,,Op het pand zit de bestemming ’maatschappelijk belang’, dus je kunt er een huisartsenpost of een wijkgebouw in starten. Slopen voor apartementen? Daar heb je een bestemmingswijziging voor nodig.’’ In ieder geval kost de kerk (met parkeerterrein en tuin) € 625.000, terwijl de pastoriewoning -een vrijstaande bungalow-, € 375.000 moet opbrengen.Het kerkgebouw werd in 1992 neergezet op de hoek 't Wuiver / Herenweg. Tot de dag van vandaag worden er nog diensten gehouden. Scriba Gerrit Baan: ,,Tot het gebouw verkocht is houden we de diensten in Oudorp. Vanaf januari huren we een pand aan de Willem Buytenwechstraat in De Hoef. Het is de bedoeling dat we dan ook ons inloopcentrum aan de Stationsweg daarbij gaan voegen.

  • Uit: Reformatorisch Dagblad d.d. 26 maart 2013

Evangelisatiepost GG Alkmaar De evangelisatiepost ’t Wuiver van de Gereformeerde Gemeenten (GG) in Alkmaar gaat verhuizen. Zondag wordt de laatste dienst gehouden in de kerk aan ’t Wuiver in Alkmaar-Oudorp. Sinds 11 januari 1994 hield men hier iedere zondag samenkomsten. Gisteren is het inloopcentrum al gesloten. Op 9 april zal de nieuwe locatie opengaan onder een nieuwe naam: Bij de Bron, Het open huis voor de wijk. Dit centrum aan de Willem Buytewechstraat 2 te Alkmaar zal iedere dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur geopend zijn. Het pand ligt achter winkelcentrum Hoefplan. Vanaf 7 april is er iedere zondag om 10.30 en 16.30 uur dienst in Bij de Bron. Die zondag zal de kanselbijbel uit de kerk aan ’t Wuiver geopend worden. De evangelisatiepost is een afdeling van de gereformeerde gemeente Enkhuizen. Sinds 2004 is G. Baan hier evangelist.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur