Handelingen

Oud-Beijerland, Admiraal de Ruyterstraat 1 - Gedachteniskerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Gedachteniskerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Hoeksche Waard
Plaats: Oud-Beijerland
Adres: Admiraal de Ruyterstraat 1
Postcode: 3262XB
Jaar ingebruikname: 1901
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Neogotische zaalkerk zonder toren. Met nieuw voorportaal.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 21 april 2011.

Het bedehuis van de christelijke gereformeerde kerk (cgk) in Oud-Beijerland, de Gedachteniskerk aan de Admiraal De Ruyterstraat 1, ondergaat momenteel een grondige renovatie en verbouwing. De kerkzaal wordt geheel gerenoveerd en het orgel verplaatst. Verder worden de bijgebouwen afgebroken en in twee lagen opnieuw opgebouwd.

In verband hiermee worden sinds zondag 10 april de kerkdiensten en club- en verenigingsavonden gehouden in de voormalige Thomaskerk aan de Margrietstraat in Oud-Beijerland. Naar verwachting kan het kerkgebouw eind oktober weer in gebruik worden genomen.

De Oud-Beijerlandse christelijke gereformeerde kerk telt 543 leden. Predikant is dr. J.W. van Pelt.

Uit Reformatorisch Dagblad, 14 september 2011.

Het kerkgebouw van de christelijke gereformeerde kerk in Oud-Beijerland wordt momenteel verbouwd.

De kerkzaal wordt geïsoleerd en voorzien van een geïsoleerd dak. Achter het bedehuis komt een zalencomplex van 475 vierkante meter. Na de uitbreiding kunnen alle kerkelijke activiteiten weer in het eigen kerkgebouw plaatsvinden. De christelijke gereformeerde kerk kampte met ruimtegebrek.

Architectenbureau Roos en Ros te Oud-Beijerland heeft de uitbreiding zo vormgegeven dat deze qua architectuur zo goed mogelijk aansluit op de bestaande kerk en de bebouwing in de omgeving. De uitvoering is in handen van BM Onderhoud & Renovatie uit Hardinxveld-Giesendam.

De oplevering van de verbouwde Gedachteniskerk aan de Admiraal De Ruyterstraat staat gepland voor eind december, zo meldt de architect.

Uit Reformatorisch Dagblad, 5 juli 2012.

De Gedachteniskerk van de christelijke gereformeerde kerk (cgk) aan de De Ruyterstraat 1 in Oud-Beijerland is vrijdag opnieuw in gebruik genomen. Het bedehuis is gerenoveerd en er is een zalencomplex bij gebouwd. Ook is er een nieuw orgel geplaatst. Het gaat om een Verschuerenorgel, afkomstig uit de Morgensterkerk in Dordrecht.

Nieuwbouw en renovatie hebben in totaal een jaar geduurd. De cgk in Oud-Beijerland heeft 531 leden.

Externe link

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur