Handelingen

Ottoland, B 140 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Wellantcollege
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Molenlanden
Plaats: Ottoland
Adres: B 140
Postcode: 2975BG
Inventarisatienummer: 19214
Jaar ingebruikname: 2004
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

In 2007 is het sport- en cultureel centrum Dorpshuis De Spil van Bleskensgraaf gerenoveerd en uitgebreid. Maar binnen de gemeenteraad van Graafstroom is toen wel besloten dat De Spil op zondag niet verhuurd wordt. Zo kan voorkomen worden dat er op zondag sport of een disco is in De Spil. De Vrije Baptisten Gemeente barst echter uit hun gebouw, de tot gemeentecentrum omgebouwde hooizolder van Boerderij Gijbeland. En deze Vrije Baptisten Gemeente zou graag een van de zalen van De Spil huren op zondagmorgen. Gebleken is dat de Hersteld Hervormden het ook al hebben geprobeerd: De Spil te huren op zondagmorgen. Dat ging niet door. En ook de Vrije Baptisten hebben nul op het rekest gekregen. Hoe ontwikkelt zich dit verder?

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 6 september 2005.

De hersteld hervormde gemeente Graafstroom heeft afgelopen zondag haar eerste erediensten gehouden in het Wellantcollege te Ottoland. Voorafgaand werd woensdagavond een dienst gehouden waarin de consulent van de gemeente, ds. H. Zweistra, voorging. De leden van de hersteld hervormde gemeente Graafstroom komen onder andere uit de plaatsen Alblasserdam, Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Brandwijk, zo meldt de Hersteld Hervormde Kerk in een persbericht.

Uit Reformatorisch Dagblad, 23 december 2013

Hersteld hervormd Graafstroom gaat kerken in Bleskensgraaf

De hersteld hervormde gemeente Graafstroom zal vanaf zondag diensten beleggen in haar eigen kerkgebouw in Bleskensgraaf. De gemeente kerkte acht jaar in het Wellant College in Ottoland.

De hersteld hervormde gemeente Graafstroom, waaronder Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Molenaarsgraaf en Brandwijk vallen, kocht eerder dit jaar het pand van een plaatselijke supermarkt op aan de Burgemeester Viezeestraat. Dat maakte het regionale blad Het Kontakt maandag bekend.

Nadat het gebouw werd gereedgemaakt voor kerkelijk gebruik, kan er zondag de eerste dienst worden gehouden. De officiële opening van het kerkgebouw zal nog enkele maanden op zich laten wachten, als de verbouwing helemaal is afgerond.

Afbeeldingen