Handelingen

Noordeloos, Noordzijde 1 - Rehoboth (1924 - 2005)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Rehoboth
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Molenlanden
Plaats: Noordeloos
Adres: Noordzijde 1
Postcode: 4225PG
Inventarisatienummer: 02751
Jaar ingebruikname: 1924
Architect:
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status: geen

Geschiedenis

Deze kerk is gebouwd in 1924. Apart van de oude kerk uit 1924 is een verenigingsgebouw gebouwd. Daarachter en eraan vast werd in 2005 een nieuwe kerk gebouwd. De oude kerk werd afgebroken. Op die plaats kwam de tuin van de pastorie. En de andere helft is verbouwd tot vergaderruimte. Het Van den Heuvel-orgel uit 1979 is meegenomen naar de nieuwe kerk. Banken, preekstoel, doopvont en psalmborden zijn overgeplaatst naar de Hersteld Hervormde kerk van Driebruggen.

Meer informatie vindt u in de Geschiedenis van Noordeloos, geschreven door burgemeester M.W. Schakel. Daar valt te lezen:

"In den beginne was het getal der Afgescheidenen niet groot, meermalen van oude mensen "vernomen te hebben, dat er godsdienstenoefeningen gehouden werden in woningen, thans "bewoond door B. Verhoef en W.Bikker. In 1841 ging men tot de stichting van een eigen "kerkgebouw over op dezelfde plaats waar nu het gebouw der Chr. Ger. nog staat. Dit "laatste gebouw werd in 1924 opgetrokken; in het kapgebint van het oude kerkje vond men toen het jaartal 1841".

Afbeeldingen