Handelingen

Nijkerk, Luxoolseweg 1 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hersteld Hervormde Kerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Nijkerk
Plaats: Nijkerk
Adres: Luxoolseweg 1
Postcode: 3862WH
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2003
Architect:
Huidige bestemming: aula scholengemeenschap
Monument status: Geen


Geschiedenis

In aula Groenhorst College (Agrarisch Opleidings Centrum).

Buiten gebruik december 2009, toen een nieuw kerkgebouw in gebruik werd genomen.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 16 juni 2009.

De hersteld hervormde gemeente te Nijkerk laat een eigen kerk bouwen aan de Henri Nouwenstraat. Ouderling-kerkvoogd A. de Vries hoopt dat de gemeente de nieuwe kerk rond de jaarwisseling in gebruik kan nemen, zo laat hij weten. De kerk is een ontwerp van architect Born uit Middelharnis en wordt gerealiseerd door Slingerland Bouw uit Nijkerk.

De nieuwe kerk, rechthoekig van vorm en met een traditioneel zadeldak, krijgt naast de kerkzaal met een capaciteit van 240 zitplaatsen de beschikking over twee zalen: een op de begane grond en een grote zaal op de eerste verdieping. De grote zaal is door middel van een schuifwand als galerij bij de kerk te betrekken. Het aantal zitplaatsen in de kerk neemt hierdoor met ongeveer 50 toe. De bovenzaal is ook via een lift bereikbaar.

Op de begane grond krijgt de kerk verder een keuken, een consistorie en een ruimte voor de koster. Ook de toiletgroepen, inclusief een mindervalidentoilet, zijn gesitueerd op de benedenverdieping. De kerk kost in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

De hersteld hervormde gemeente te Nijkerk telt ongeveer 275 leden. De gemeente deelt haar predikant, ds. B.D. Bouman, met de gemeente in het naburige Zwartebroek-Terschuur. Op dit moment kerkt de Nijkerkse gemeente in het gebouw van het Groenhorst College aan de Luxoolseweg.