Handelingen

Nijkerk, Henri Nouwenstraat 14 - Maranathakerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Maranathakerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Nijkerk
Plaats: Nijkerk
Adres: Henri Nouwenstraat 14
Postcode: 3863HV
Inventarisatienummer: 20418
Jaar ingebruikname: 2009
Architect: Born (Middelharnis)
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Verzorgde "refodome".

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 5 januari 2010.

De hersteld hervormde gemeente te Nijkerk heeft vorige maand haar nieuwe kerkgebouw, de Maranathakerk, in gebruik genomen. De dienst ter gelegenheid van de ingebruikname werd geleid door ds. B.D. Bouman. De tekst voor de prediking was 1 Korinthe 16:22.

De kerk is gebouwd aan de Henri Nouwenstraat in het nieuwe bouwgebied Spoorkamp. In het gebied worden onder andere kantoorgebouwen, een gezondheidscentrum, een kinderdagverblijf en een tweede kerkgebouw gerealiseerd. Spoorkamp is gelegen aan de rand van de nieuwbouwwijk De Terrassen, ten zuiden van Nijkerk.

De kerkzaal van de Maranathakerk telt 260 zitplaatsen. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. De bovenzaal kan bij de kerkzaal betrokken worden als extra zitplaatsen nodig zijn.

In april vorig jaar werd met de bouwwerkzaamheden gestart. Begin september werd het gebouw casco opgeleverd, waarna het in eigen beheer is afgebouwd. De kerk is ontworpen door Born Architecten uit Middelharnis en gebouwd door Slingerland Bouw uit Nijkerk. De totale kosten bedroegen 1,32 miljoen euro.

De hersteld hervormde gemeente te Nijkerk telt zo’n 280 leden. Sinds januari 2009 is ds. Bouman aan de gemeente verbonden in combinatie met de hersteld hervormde gemeente van Zwartebroek/Terschuur.

Afbeeldingen

Exterieur