Handelingen

Muiderberg, Brink 29 - Maria Sterre der Zee

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Maria Sterre der Zee
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Gooise Meren
Plaats: Muiderberg
Adres: Brink 29
Postcode: 1399GW
Sonneveld-index: 05903
Jaar ingebruikname: 1973
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen


Geschiedenis

Gebouw uit 1954. Officiële naam: Hulpkapel Maria Koningin van de Vrede. Klokkenstoel uit 2004. Boskapel, in 1973 aparte parochiekerk in/van Muiderberg. Bescheiden, maar interessant kerkgebouw. Dit kerkgebouw, dat onderdeel was van de regionale R.K. parochie, waartoe ook Weesp en Muiden behoorden, is buiten gebruik gesteld tijdens een viering op 23 september 2012. Men streefde er sindsdien naar, deze Boskapel wel te blijven gebruiken voor doordeweekse activiteiten. Het gebouw heeft daarna diverse functies gehad, waaronder verenigingsgebouw voor de gereformeerde kerk, school, Groene Kruisgebouw, bibliotheek en boswachterswoning. De kapel werd echter ook gedurende enige tijd uitgebaat als uitspanning.

Onder de Boskapel liggen restanten van een middeleeuws bouwwerk, namelijk een rond 775 daterende kerk van Liudger de Voltooier. Anno 2016 was de Boskapel te koop.

  • Begin 2017 stond de leeggehaalde kapel opnieuw te koop.

Gebouwomschrijving SKKN

De kerk is een hulpkapel van de parochie Muiden en gevestigd in een voormalige boerderij aan Brink 29. Ingebruikname 1954 (of daaromtrent), herinrichting in de loop der jaren 1970 en 1980.

Klokkenstoel

Bij de kerk staat een klokkenstoel.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur