Handelingen

Middelburg, Bree 8 - Gereformeerde Gemeente in Ned. Buiten Verband

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Gereformeerde Gemeente in Nederland
Genootschap: Geref. Gemeenten in Ned. Buiten Verband
Provincie: Zeeland
Gemeente: Middelburg
Plaats: Middelburg
Adres: Bree 8
Postcode: 4331EC
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1903
Architect:
Huidige bestemming: woning
Monument status: geen

Geschiedenis

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 8 september 2009.

De gereformeerde gemeente in Nederland (buiten verband) te Middelburg heeft te kennen gegeven terug te willen keren naar het verband van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (binnen verband).

De buitenverbandgemeente in Middelburg behoort tot de zeven gemeenten die zich in 1980 losmaakten van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Het ging om Dinteloord, Gouda, Middelburg, Nieuwerkerk, Rijssen, Veenendaal en IJsselmuiden. Deze gemeenten werden gediend door drie voorgangers: ds. A. van den Berg te Gouda, ds. J. de Groot te Rijssen en ds. A. Wink te Veenendaal.

Ds. De Groot en ds. Van den Berg overleden beiden in 2004. Ds. Wink (83) is de enige nog in leven zijnde predikant. Vanwege ziekte is hij al langere tijd niet meer in staat om voor te gaan.

Omdat er kinderen werden geboren aan wie vervolgens de heilige doop niet kon worden bediend, besloot de gereformeerde gemeente in Nederland (buiten verband) in Nieuwerkerk eind 2008 als eerste gemeente om terug te keren naar de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

De buitenverbandgemeente in Middelburg vroeg gisteren aan de classis zuid van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland om advies hoe te handelen om tot samenvoeging te komen met de in Middelburg reeds bestaande binnenverbandgemeente (Westerkerk). Om dat te kunnen realiseren, stelde de classis zuid deputaten artikel 39 aan.

Afbeeldingen