Handelingen

Kamperland, Veerweg 12 - Gereformeerde Gemeente

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Gereformeerde Gemeente
Provincie: Zeeland
Gemeente: Noord-Beveland
Plaats: Kamperland
Adres: Veerweg 12
Postcode: 4493AS
Inventarisatienummer: 06546
Jaar ingebruikname: 1960
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Zaalkerk zonder toren. Verving het voormalige kerkgebouw De in gebruik name vond plaats op 19 april 1960. Het kerkgebouw had toen 80 zitplaatsen. In 1975 volgt een uitbreiding tot 120 zitplaatsen.

In 2015 is door de kerk een woning aangekocht die naast de kerk stond. Na de sloop kwam de nodige ruimte beschikbaar voor de aanbouw. Behalve een nieuwe entree zijn toen een grote en kleine zaal gecreëerd, en een keuken en een toiletvoorziening, die er tot dan toe niet waren. De grote zaal kan voor diverse activiteiten en vergaderingen worden gebruikt. Vooral in de zomer, als er veel vakantiegasten komen, kan door middel van een vouwwand de kleine zaal bij de kerk worden getrokken. Daarmee wordt het totale aantal zitplaatsen vergroot van 115 tot ca. 180. Het bestaande kerkgebouw heeft eveneens een nieuwe voorgevel gekregen.

Orgel

Nadat het nieuwe kerkgebouw in 1960 in gebruik is genomen, wordt de gemeentezang begeleid met een harmonium. In 1966 wordt het vervangen door een nieuw pijporgel van de firma Koppejan te Ederveen. In 1980 wordt het Koppejan orgel omgebouwd tot een zuiver mechanische sleeplade-orgel door de firma Nijsse & Zn te Wolphaartsdijk. In 1999 volgt de aankoop va een orgel van de firma R.R. Witteveen te Wageningen.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur