Handelingen

Hoog Soeren, Pomphulweg 106 - Kapel Don Bosco Centrum (Assel)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Kapel Don Bosco Centrum
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Apeldoorn
Plaats: Hoog Soeren
Adres: Pomphulweg 106
Postcode: 7346AN
Jaar ingebruikname:
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Kapel Klooster Don Bosco van de Paters Salesianen, met klokkenstoel.

In de bossen, vlakbij de spoorweg, gelegen kloostercomplex.

Geschiedenis. Bron: openmonumentendag.nl, 2018

Don Bosco Centrum, Assel

Op een kwartier autorijden van Apeldoorn staat op een prachtige locatie de Mariahoeve in Assel. Het terrein achter de boerderij is omgevormd tot ‘Assel Don Bosco Centrum’. Dit centrum biedt ruimte voor bezinning, vorming en ontspanning aan jonge mensen en volwassenen die zich inzetten voor jeugden jongerenwerk. De accommodaties worden beheerd door een stichting die alleen met vrijwilligers werkt. Sinds 1967 organiseert DeeBeetje-kamp hier jeugd- en jongerenvakanties.

In 1903 kocht bankier mr. W.J.M. Westerwoudt 700 hectare heidegrond in Assel, deels aan de zuidkant van de spoorlijn en deels aan de noordkant. Hij liet circa 85 hectare aan de noordzijde van de spoorlijn ontginnen.

De salesianen (volgelingen van Don Bosco) die destijds een seminarie in Ugchelen hadden, kochten 60 hectare grond om jongens op te leiden en een vak te leren. De bestaande rietgedekte boerderij was door de geallieerden in 1944 in brand geschoten. De huidige Mariahoeve werd in 1952 gebouwd naar een ontwerp van architect Van Dongen uit Apeldoorn. Jarenlang runden de salesianen hier een boerenbedrijf en op dit moment wonen er nog zes salesianen. Het meditatiebos biedt bezoekers rust en bezinning.

Orgel

Er is geen orgel aanwezig.

Afbeeldingen

Exterieur
Interieur
  • Op zoek naat meer afbeeldingen.