Handelingen

Harderwijk, Bloemendreef 1 - De Regenboog

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Regenboog
Genootschap: PKN
Provincie: Gelderland
Gemeente: Harderwijk
Plaats: Harderwijk
Adres: Bloemendreef 1
Postcode: 3845KA
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2011
Architect: Van de Poel, Epe
Huidige bestemming: Kerkcentrum
Monument status: geen

Geschiedenis

Op 6 februari 2011 werd Kerkelijk Centrum De Regenboog in gebruik genomen. De eerste plannen voor de bouw van dit kerkelijk centrum dateren uit 2003. De Protestantse Gemeente maakte al sinds 2000 gebruik van het schoolgebouw De Triangel en verlangde naar een groter gebouw. De Hervormde Gemeente zocht vervanging voor gebouw Het Anker in Stadsweiden. De samenwerking tussen beide wijkgemeenten leidde in april 2010 tot de eerste steenlegging voor het gezamenlijk te gebruiken gebouw.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 13 april 2010.

Harderwijk krijgt nieuwe kerk

De hervormde gemeente en gereformeerde kerk te Harderwijk startten afgelopen zaterdag met de bouw van een kerk in de nieuwe wijk Drielanden. De hervormde predikanten ds. mw. L.J. Verschoor-Schuijer en ds. F.A. van Velzen gaven het startsein door een koker met de stichtingspapieren in de grond te begraven.

De kerk aan het Waterplaspad wordt gebouwd door Veluwe Bouw BV uit Apeldoorn. Architect is Van de Poel te Epe. De kerk krijgt 700 zitplaatsen en verschillende nevenruimten. De kerk zal 2,4 miljoen euro gaan kosten. Nog niet alle gelden zijn binnen.

De kerk wordt het nieuwe onderkomen van de wijkgemeenten die nu nog kerken in school De Triangel (gereformeerd) en in Het Anker (hervormd). Het laatste kerkgebouw wordt verkocht.

Uit Reformatorisch Dagblad, 23 november 2010.

De Protestantse Kerk heeft voor de kerkbouw in de Harderwijkse wijk Drielanden 200.000 euro subsidie toegekend, 
zo meldt de website kerkbouwdrielanden.nl. Het geld voor de kerk in Harderwijk is afkomstig uit de Solidariteitskas, waarmee kerkelijke gemeenten elkaar bij grote financiële opgaven steunen.

Een anonieme gever heeft gezegd alle giften die in november en december binnenkomen tot een maximum van 100.000 euro te verdubbelen.

Kerkelijk centrum De Regenboog aan het Waterplaspad in Drielanden wordt in februari 2011 in gebruik genomen. De protestantse wijkgemeente Drielanden en wijk 4 van de hervormde gemeente te Harderwijk nemen er gezamenlijk hun intrek. Met de bouw en inrichting is 2,4 miljoen euro gemoeid.

Uit Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2011.

In Harderwijk heeft vrijdag de sleuteloverdracht plaatsgevonden van De Regenboog. Kerkelijk centrum De Regenboog in de wijk Drielanden zal onderdak gaan bieden aan de protestantse wijkgemeente Drielanden en wijk 4 van de hervormde gemeente. Met de bouw en inrichting is 2,4 miljoen euro gemoeid.

Zondagmorgen namen de gemeenteleden afscheid van hun oude kerkgebouw, waarna ze in optocht naar De Regenboog trokken. Aansluitend vonden een dienst en de ingebruikname van het kerkgebouw plaats. Deze week is er een feestweek, waarin onder meer scholen uit de buurt een bezoek aan het kerkgebouw brengen.

Externe link

Afbeeldingen