Handelingen

Capelle aan den IJssel, De Vallei 2 - Oosterkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Gaarde
Genootschap: PKN Protestantse wijkgemeente De Oosterkerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Capelle aan den IJssel
Plaats: Capelle aan den IJssel
Adres: De Vallei 2
Postcode: 2905NP
Inventarisatienummer: 01658
Jaar ingebruikname: 1982
Architect: na te gaan
Huidige bestemming: protestantse kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante moderne kerk, zonder toren.

Deze kerk werd gebouwd door de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk samen en is op 20 juni 1982 in gebruik genomen. Het ontwerp van dit multifunctionele kerkgebouw past heel goed bij de bouwstijl van de nabij liggende Bergen- en Dalenbuurt. Metaal-plastiek voorstellende een kruis met daarop een druivenrank.

In 2016 is de naam van dit kerkgebouw Oosterkerk geworden. De Protestantse wijkgemeente De Oosterkerk maakt deel uit van Protestantse gemeente Capelle aan den IJssel.

Ook in gebruik door Evangeliegemeente De Doorbraak.

Recente geschiedenis; bron: website Oosterkerk Capelle

Twee wijkgemeentes bundelen de krachten!

Met ingang van Pinksteren 2016 zijn in Capelle aan den IJssel twee wijkgemeentes van de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel samen gegaan. Het gaat om de wijkgemeente De Gaarde in Oostgaarde en de wijkgemeente rond de Morgenster in Schollevaar. Samen vormen ze een nieuwe wijkgemeente met als kerkelijk centrum “De Oosterkerk” aan De Vallei 2 (de nieuwe naam voor De Gaarde). Aan het samengaan is een traject vooraf gegaan waarin de beide wijkgemeentes stap voor stap verder zijn gaan samenwerken. Gedurende dit traject is steeds duidelijker geworden dat beide wijkgemeentes elkaar versterken en dat samen opgaan in één nieuwe gemeente voor de hand lag. Onder leiding van ds. Ruben Schep is op de eerste Pinksterdag het moment van samengaan gevierd en is er een gemeente ontstaan die vol vertrouwen uitkijkt naar de toekomst. En van zich zal laten horen in activiteiten voor jong tot oud, zowel binnen de gemeente maar ook naar buiten toe, naar de Capelse samenleving.

Afbeeldingen