Handelingen

Bodegraven, Stationsweg 17 - Ichthuskerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Ichthuskerk
Genootschap: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Bodegraven-Reeuwijk
Plaats: Bodegraven
Adres: Stationsweg 17
Postcode: 2411CK
Sonneveld-index: 01606 01607
Jaar ingebruikname: 1961
Architect: Dhr. Smit
Huidige bestemming: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Monument status: geen


Geschiedenis

Dit kerkgebouw is op 17 maart 1961 in gebruik genomen als kerk van de Gereformeerde Gemeente. Het verving het voormalige kerkgebouw.

In 1967 wordt het aantal zitplaatsen uitgebreid tot 285 en wordt er een verenigingsgebouw gerealiseerd. In 1986 wordt het kerkgebouw weer uitgebreid tot 375 zitplaatsen. In verband met de groei van de gemeente besluit men in de jaren 1990 tot nieuwbouw over te gaan. Eind 1995 wordt een nieuw kerkgebouw in gebruik genomen aan de Dronensingel.. Het kerkgebouw aan de Stationsweg is toen verkocht aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

Orgel

Voor de begeleiding van de gemeentezang werd een nieuw orgel aangeschaft bij de firma Valckx & Van Kouteren te Rotterdam.

In de media

  • Uit: Reformatorisch Dagblad d.d. 8 juni 2010

De gereformeerde kerk vrijgemaakt te Bodegraven-Woerden is vorige week gesplitst in twee zelfstandige kerken: de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Bodegraven en de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Woerden. De laatste vormt met de christelijke gereformeerde kerk te Woerden een samenwerkingsgemeente. De gemeente te Bodegraven is vacant. Die zal blijven kerken in de Ichthuskerk aan de Stationsweg in Bodegraven. Na de splitsing is het ledental in Bodegraven 149 leden. De samenwerkingsgemeente in Woerden telt 323 leden.

Externe link

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur