Handelingen

Arnhem, Klarendalseweg 171 - Villa Klarendal

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Christelijke Wijkgemeenschap

Villa Klarendal

Genootschap: Geen / i.s.m. GKV
Provincie: Gelderland
Gemeente: Arnhem
Plaats: Arnhem
Adres: Klarendalseweg 171
Postcode: 6822GA
Jaar ingebruikname: 2005 (project YfC)

2010 (wijkgemeenschap)

Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status:

Geschiedenis

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2010.

Vanuit Villa Klarendal, een wijkproject van Youth for Christ (YfC) in Arnhem, is een christelijke wijkgemeenschap ontstaan. Oorspronkelijk was het project alleen bedoeld als een brug naar de kerk, maar de wijkgemeenschap gaat zelfstandig verder.

Een van de initiatiefnemers van de kerk is Rick Jansen, die dertien jaar geleden met zijn vrouw in de wijk kwam wonen en relaties aanknoopte met de bewoners via een computercursus. Hij kwam in contact met YfC, waarna het werk een vlucht nam. In 2005 startte het project Villa Klarendal met een laagdrempelige maaltijd en een viering op zondag, jongerenwerk en een koffieochtend. De zondagse bijeenkomsten worden door ongeveer dertig mensen bezocht.

YfC stapt in de loop van 2010 uit het project. „We denken na over leiderschap en de sacramenten en zoeken aansluiting bij netwerken”, aldus Jansen. „We willen geen losse club worden. Aansluiting bij een kerkverband is voorlopig nog niet aan de orde. Wel hebben we intensief contact met de gereformeerd vrijgemaakte Koepelkerk.”

Villa Klarendal is de tweede kerk die uit het werk van YfC voortkomt. Enkele jaren geleden ontstond in Rotterdam de Thugz Church, onder leiding van Daniel de Wolf. Vanaf begin 2009 is dit werk geen onderdeel meer van YfC en steunen Rotterdamse kerken deze gemeenschap.

Externe link

http://www.villaklarendal.nl

Afbeeldingen