Handelingen

Arnhem, Callunastraat 6 - Pinkstergemeente Filadelfia

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Pinkstergemeente Filadelfia Sionkerk
Genootschap:
Provincie: Gelderland
Gemeente: Arnhem
Plaats: Arnhem
Adres: Callunastraat 6
Postcode: 6813GW
Sonneveld-index: 10947
Jaar ingebruikname: 1963
Architect: Duintjer, M.F.
Huidige bestemming: Pinkstergemeente (2010)
Monument status: geenGeschiedenis

Gebouwd als Ned. Hervormde Sionkerk. Interessante moderne kerk met kleine toren, een karakteristiek werk van architect Duintjer.

PKN - gemeenschap verhuisd

In januari 2010, na het beëindigen van onze diensten in de Sionkerk, ons vorige kerkgebouw aan de Callunastraat, heeft de Siongemeente onderdak gevonden in het Kerkelijk Kultureel Centrum (KKC) van Het Dorp in Arnhem. We houden daar, onder de vlag van de Protestantse Gemeente Arnhem (PGA) en inmiddels als onderdeel van de wijkgemeente Arnhem-Noord (samenvoeging van de Bethlehemkerk, Diaconessenkerk en Opstandingskerk), elke zondag een protestantse kerkdienst. Deze diensten worden zowel bezocht door hen die voorheen tot de Sionkerk behoorden, maar ook door bewoners van Het Dorp en een aantal nieuwe bezoekers. De Sionkerk is buiten gebruik als protestantse kerk per 3.1.2010, sindsdien wordt de kerk alleen nog gebruikt door de Pinkstergemeente Filadelfia, die hier ook al eerder kerkdiensten hield. De naam van het gebouw is ook nu Sionkerk.

Orgel. Bron: orgelsite.nl

In de Sionkerk te Arnhem bevond zich een orgel met één manuaal en vrij pedaal van de firma Van den Berg & Wendt uit 1965. Er is één registerknop met het opschrift ‘Gereserveerde plaats’. Afgaande op de plaats van deze knop lijkt het een reservering voor een tongwerk op het manuaal. De Sionkerk is in 2010 gesloten en verkocht aan een Pinkstergemeente. Het orgel is te koop aangeboden. Het is niet bekend waar het orgel nu staat.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur