Handelingen

Amersfoort, Waterdaal 1 - Elim

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Elimkerk
Genootschap: Geref. Gemeenten
Provincie: Utrecht
Gemeente: Amersfoort
Plaats: Amersfoort
Adres: Waterdaal 1
Postcode: 3817GV
Inventarisatienummer: 00217
Jaar ingebruikname: 1993
Architect: Valk, J., Soest
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante moderne kerk zonder toren. Verving een eerder kerkgebouw elders in het centrum van Amersfoort. De ingebruikname van dit kerkgebouw vond plaats op Dinsdag 20 april 1993 met 1250 zitplaatsen.

Gemeente gesticht in 1941.

Orgel

Het B.A.G.-orgel uit het voormalige kerkgebouw aan de Zuidsingel is naar dit kerkgebouw overgeplaatst en werd tevens uitgebreid met een derde klavier.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 6 oktober 2009.

De gereformeerde gemeente te Amersfoort heeft onlangs de aanbouw van de Elimkerk aan de Waterdaal in gebruik genomen. Op 31 oktober houdt de gemeente open huis. Het kerkgebouw is uitgebreid met vier zalen voor catechisaties, verenigingen en andere kerkelijke activiteiten. Ook is een extra toiletgroep gerealiseerd. Het project kon worden gefinancierd door de gemeenteleden zelf. De aanbouw heft het ruimtetekort in de kerk op. Het catechetisch onderwijs werd tot het afgelopen kerkelijke seizoen gegeven in de nabijgelegen Johannes Calvijnschool voor reformatorisch basisonderwijs. Maar omdat catechese bij de kerk hoort, achtte de kerkenraad uitbreiding van het kerkgebouw noodzakelijk. De commissie kerkbouw meldt in het jongste kerkblad van de Elimkerk ook dat onlangs een van de glazen lampkelken in de kerkzaal is gesprongen. De kerkenraad besloot om de armaturen in zijn geheel te vernieuwen. In de kerkzaal hangen nu nieuwe metalen armaturen met per stuk zo’n vijftig kleine peertjes.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur