Handelingen

Albergen, Hobergenstraat 9 - Pancratius

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Pancratius
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Tubbergen
Plaats: Albergen
Adres: Hobergenstraat 9
Postcode: 7665AJ
Sonneveld-index: 09819
Jaar ingebruikname: 1953
Architect: Elsberg, Th.J. van
Huidige bestemming: Wordt verkocht
Monument status: geen

Geschiedenis

Op de plaats van een inmiddels gesloopte voorganger uit 1853.

  • 2020 - De Heilige Pancratiusparochie onttrekt de kerk in Albergen aan de eredienst. Dat is in juli 2020 bekend gemaakt. Het afstoten van de kerk wordt gedaan vanuit financieel oogpunt. De Pancratiusparochie worstelt al zeker twee jaar met de vraag hoe de toekomst van de parochie eruit moet komen te zien. Een aankoopvoorstel van een Albergs IT-bedrijf op de kerk, bracht de zaak in een stroomversnelling.
  • 2021 - De geloofsgemeenschap Albergen heeft op zondag 21 februari 2021 afscheid genomen van de H. Pancratiuskerk in het dorp. Die dag vond om 10.30 uur de allerlaatste Eucharistieviering plaats in de kerk.
  • 2021 - De Pancratiuskerk in Albergen is verkocht aan de gebroeders Lucas van Lucas IT. Het kerkgebouw werd woensdag 31 maart 2021 overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De kerk krijgt als nieuwe naam ‘Het Klooster’.

Orgel

Het hoofdorgel is gebouwd door J. Adema rond 1920 / 1930. In 1954 is het orgel overgeplaatst naar de nieuwe kerk door J.J. Elbertse. Het orgel is niet meer in gebruik, het binnenwerk is verwijderd. Men maakt nu gebruik van een elektronisch Content orgel, type D2700, welke voorin de kerk staat.

Externe link

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur