Handelingen

,s-Gravenhage, Frits Diepenlaan 43 - De Vlieger

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Ned. Hervormde + Gereformeerde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: 's-Gravenhage
Plaats: 's-Gravenhage
Adres: Frits Diepenlaan 43
Postcode: 2497DH
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1999
Architect:
Huidige bestemming: basisschool
Monument status:

Geschiedenis

Gesitueerd in basisschool De Vlieger.

Uit Reformatorisch Dagblad, 20 november 2007.

De protestantse wijkgemeente Ypenburg neemt zaterdag 1 december 2007 haar nieuwe kerkgebouw in gebruik. Dat meldt de scriba van de wijkkerkenraad desgevraagd. De wijkgemeente is onderdeel van de protestantse gemeente van Nootdorp-Ypenburg.

Nog voor de eerste huizen van de Vinex-locatie op het voormalige vliegveld Ypenburg werden opgeleverd, hebben de hervormde en gereformeerde kerkenraden van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp de kerkelijke werkgroep Ypenburg opgericht, waaraan ook nieuwe bewoners van Ypenburg deelnamen. Zo kon met Pasen 1999 de eerste kerkdienst gehouden worden in een noodlokaal van de protestants-christelijke basisschool De Vlieger.

Onder verantwoordelijkheid van de kerkenraden van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp zijn tweewekelijkse diensten gehouden, tot Ypenburg in januari 2001 een eigen kerkenraad kreeg als zustergemeente van de SoW-gemeente Nootdorp. Sindsdien vinden er wekelijks diensten plaats.

Het nieuwe kerkgebouw, De Toevlucht, heeft 200 zitplaatsen en kostte 1 miljoen euro. De kerk is onderdeel van een wooncomplex. Boven de kerkzaal zijn twee woonlagen met sociale huurwoningen. Naast de kerk bevindt zich een gezondheidscentrum met onder andere een apotheek en een huisartsenpraktijk.

Afbeeldingen