Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Zwolle, Bachlaan 150 - Verrijzenis des Heren

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk: Verrijzenis des Heren
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Zwolle
Plaats: Zwolle
Adres: Bachlaan 150
Postcode: 8031HL
Inventarisatienummer: 10799
Jaar ingebruikname: 1965
Architect: Koldewey, H.M.
Huidige bestemming: Chr. Geref. Kerk
Monument status: geen


Inhoud

Geschiedenis

R.K. parochie en kerk, ontstaan begin jaren 1960 in Zwolle-Noord. Grote moderne zaalkerk met forse losstaande toren. Typerend in oeuvre H.M. Koldewey en voor de versobering van de R.K. kerkbouw in de jaren 1960.

De Thomas à Kempis Parochie heeft in 2005 besloten deze kerk (1963, H.M. Koldewey) open te houden en de Michaëlskerk te sluiten. Leden van de parochie verzetten zich hiertegen en hebben bezwaar aangetekend bij het bisdom. Ook is besloten niet verder deel te nemen aan de gezamenlijke bouw van een oecumenische kerk in de wijk Stadshagen. Men zal niet langer gebruik maken van de Stinskerk in Westenholte. (53-05)

Sluiting als R.K. kerk 14-10-2014.

Orgel

Het orgel is gebouwd in 1966 door firma Jos. Vermeulen uit Alkmaar. In 1984 werd het naar de begane grond verplaatst. In 1996 breidde G.J. Hulst (Dalfsen) het orgel uit.

In de media

Uit RTV-oost.nl d.d. 3 juni 2013

Drie kerken in Wijthmen, Zwolle en IJsselmuiden moeten dicht en twee fulltime banen moeten verdwijnen. Dat is het advies van het bestuur van de Thomas a Kempisparochie. Sinds 2010 komt de parochie bijna 300.000 euro tekort op de begroting en daarom zijn de maatregelen nodig. Het bestuur van de parochie, met kerklocaties in Hasselt, Hattem, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, heeft dit weekend in de kerkdiensten het voorstel aan de parochianen bekend gemaakt.

Uit De Stentor , 10 september 2014

De Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle is vanaf 1 oktober 2014 eigenaar van de Verrijzeniskerk in Holtenbroek. Ze neemt die over van de Thomas a Kempisparochie, die moet inkrimpen en enkele kerken afstoot. De Christelijke Gereformeerde Kerk groeit juist sterk en was op zoek naar een vervangende locatie voor de overvolle diensten in de aula van het wijkcentrum in de Aa-landen. De Verrijzeniskerk verwisselt voor 875.000 euro van eigenaar. Daarnaast trekt de kerk nog een half miljoen uit voor de verbouwing en de exploitatie in de komende twee jaar. Al met al is het een verantwoorde aankoop, zo schrijft het kerkbestuur aan de leden. Temeer daar het gebouw na een verbouwing niet alleen over 1200 zitplaatsen voor kerkgangers bezit, maar ook geschikt is voor multifunctioneel gebruik, onder meer via verhuur.

Externe links

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen